Fertilizarea dovleacului - Cum să o faci corect

Dovleacul meu nu are chimie

Marea majoritate a grădinarilor de hobby conștienți de mediu și sănătate acționează în conformitate cu acest principiu. În plus, îngrășămintele din bucătăria vrăjitoarei chimice nu sunt nicidecum necesare dacă știți secretul creșterii dovleacului de primă clasă: compostul.

citește și

  • Tăiați dovleacul corect - așa finalul reușește în cultivare
  • Recoltați dovleacul în mod corespunzător - va rămâne proaspăt mult timp
  • Sunt anumite tipuri de dovleac otrăvitoare?

Compostul este steaua de necontestat printre îngrășămintele organice din grădina de acasă. Atunci când este prevăzut în conformitate cu reglementările, compostul de grădină bine putrezit oferă o încărcătură concentrată de alimente valoroase pentru plante. Alte îngrășăminte organice servesc ca un supliment util:

  • Gunoi de grajd din plante, în special din urzici și consolă
  • Guano, (10,44 € la Amazon *) excrementele azotate ale păsărilor marine
  • Bărci de corn / făină de corn, copite și coarne zdrobite
  • Gunoi de grajd, în special de la cai și vaci
  • Îngrășăminte organice complete din comerțul specializat în produse ecologice

Fertilizați în mod regulat pentru o cantitate completă de nutrienți

Începutul sezonului de dovleac în luna mai este semnalul de pornire pentru aplicarea îngrășământului. Când plantați în pat sau cadă, furnizați substratului o doză generoasă de compost cernut. Puteți alege să adăugați așchii de corn, (6,39 € la Amazon *), o masă de corn sau guano.

În perioada de creștere și înflorire, aplicați între 3 și 5 litri de compost pe metru pătrat la fiecare 2 săptămâni. În mod ideal, îngrășământul natural este suficient de matur încât compoziția sa amintește de solul de pădure parfumat.

În plus, pulverizați stratul de compost cu gunoi de grajd, deoarece este deosebit de bogat în azot. Un strat subțire de tăieturi de iarbă împiedică uscarea prematură a materialului.

Plantați în mijlocul sursei de nutrienți

O locație obișnuită pentru plantele de dovleac este la fel de ingenioasă pe cât de simplă: grămada de compost. În acest fel, grădinarii cu cunoștințe hobby își plantează dovleacul direct la sursa alimentelor. Din când în când adăugați guano, așchii de corn sau gunoi de grajd, precum și o înghițitură bună de gunoi de urzică.

Sfaturi și trucuri

Dacă vă fertilizați dovleacul conform instrucțiunilor noastre, acesta va arăta o creștere rapidă. Nu este neobișnuit să aibă dimensiunea unui baschet în termen de 7 zile de la polenizare. Acum, cel târziu, puneți bijuteria pe o placă din polistiren (25,90 € la Amazon *) sau pe altă suprafață, astfel încât să nu putrezească.