Acanthus mollis - toxic sau inofensiv? (Adevărat hogweed)

Acanthus mollis nu este otrăvitor

Taxonomia botanică provoacă uneori confuzie atunci când numele științifice sunt traduse cu nume populare germane. Acanthus mollis este un exemplu strălucitor. Înregistrările din secolul al XVI-lea arată că arbustul sălbatic mediteranean era denumit stadiul ursului în limba populară germană de nivel mediu. În cursul următor, numele curent True Bear Claw, mai rar Soft Bear Claw sau Soft Bear Claw, s-a dezvoltat din aceasta.

citește și

  • Acanthus Hungaricus este otrăvitor?
  • Ce specii de hogweed cresc în Germania?
  • Este otrăvitor fiecare hogweed? - Cum să faci diferența

Specii native de hogweed, cum ar fi hogweed de luncă sau hogweed gigant, provin din genul Heracleum, care uneori conține specii otrăvitoare. Indiferent de confuzia verbală, se poate da totul clar cu privire la toxicitatea Acanthus mollis. Planta nu prezintă amenințări, cum ar fi periculoasa hogweed uriașă (Heracleum mantegazzianum).

Adevăratul hogweed - planta medicinală uitată

În trecutul îndepărtat, Acanthus mollis era una dintre plantele medicinale oficiale. Această clasificare înseamnă că fiecare farmacie trebuia să aibă planta în stoc. Probabil că remediul a fost disponibil în diferite forme de pregătire pentru uz intern și extern. Lista domeniilor tradiționale de aplicare este lungă, după cum demonstrează următorul extras:

  • Eficient pentru boli respiratorii precum tuse, răceli și gripă
  • Ameliorează entorse, gută sau vânătăi
  • Util pentru răni, arsuri sau opăriri

sfaturi

Cu lumânările sale minunate cu flori, adevăratul hogweed (Acanthus mollis) este candidatul perfect pentru patul peren însorit din grădina naturală. O protecție ușoară împotriva frunzelor și a ramurilor de conifere este suficientă pentru ca planta ornamentală impozantă să supraviețuiască nefericită iernii din Europa Centrală.