Recoltarea coriandru - Cum să o faci corect

Recoltați frunzele de coriandru în timp util înainte de a înflori

Dacă aveți frunzele fragede la vedere atunci când semănați coriandru, recolta va începe în iunie în condiții normale de vară. Cu cât frunzele sunt mai tinere, cu atât gustul este mai fin. Fie tăiați lăstari întregi aproape de sol, fie ridicați frunzele individuale. În acest caz, lucrați-vă de sus în jos.

citește și

  • Semănați coriandru în pat și în oală - totul merge bine
  • Pur și simplu creșteți singur coriandru din semințe - așa funcționează
  • Așa reușește însămânțarea semințelor de lalele - semănatul corect funcționează astfel

Scopul este de a întârzia înflorirea cât mai mult posibil. Odată ce mugurii s-au dezvoltat, planta de coriandru își investește toată puterea în creșterea capetelor de semințe. Acest proces are loc în detrimentul gustului în părțile verzi ale plantei. Dacă, pe de altă parte, înflorirea este oprită definitiv, semințele delicate nu vor fi inevitabil produse. În acest sens, este necesar un pic de tact.

Pastrati frunzele de coriandru cu pricepere

Mai devreme sau mai târziu, frunzele și lăstarii vor înceta recoltarea pentru a permite înflorirea. Pentru a putea folosi aceste părți de plante ale coriandrului ca condimente pentru o lungă perioadă de timp, acestea pot fi perfect înghețate sau uscate.

Cum se culeg semințele de coriandru la momentul potrivit

Cojile de semințe dorite se dezvoltă după înflorirea coriandruului alb. Până la sfârșitul lunii august, acestea sunt coapte, astfel încât recolta să poată începe. Nu așteptați ca fructele să se întunece. În caz contrar, vor sparge și vor răspândi semințele în jurul grădinii. Cum se procedează:

  • Tăiați complet capetele de semințe cu o culoare maro deschis
  • Lăsați conurile să se coacă într-un loc însorit și uscat
  • dacă boabele capătă o culoare aproape neagră, acestea sunt coapte

Semințele de coriandru sunt depozitate de preferință într-un recipient etanș. Măcinați boabele doar cu puțin timp înainte de utilizare pentru a vă bucura de aroma completă.

Sfaturi și trucuri

Dacă doriți să obțineți o cultură bogată de frunze, precum și un randament luxuriant de semințe de coriandru, utilizați următorul truc. Plantezi coriandru în două locații diferite din pat. În timp ce unui grup i se permite să înflorească cât de mult poate, al doilea grup furnizează frunzele aromate fără încetare.

GTH