Transplantarea de salcie arlequin - așa funcționează

Salcie arlequin într-o locație greșită

Un bun grădinar găsește un compromis între condițiile de amplasare ideale pentru o plantă și un design estetic pentru grădina sa. Chiar dacă doriți să plasați copacul pe terasa orientată spre sud, ar trebui să alegeți o locație diferită de dragul creșterii. O salcie arlequin trebuie să fie strălucitoare și caldă, dar nu trebuie expusă la soarele aprins. Este mai bine să plantați salcia ornamentală într-un loc parțial umbrit.

citește și

  • Cum să plantați o salcie arlequin în mod corespunzător
  • Sfaturi pentru fertilizarea salciei arlequin
  • Tratați și preveniți frunzele maronii pe pășunea arlequinului

Trebuie să fii atent la acest lucru

  • Datorită formării puternice a rădăcinilor, transplantul de salcie arlequin devine mai dificil odată cu înaintarea în vârstă.
  • Plantele mai vechi au dificultăți în a se înrădăcina în noua locație.
  • Puteți încuraja formarea rădăcinilor săpând o șanț în jurul salciei cu șase luni înainte de a vă deplasa. Umpleți acest lucru cu compost.
  • Când vă deplasați, aveți grijă să nu deteriorați rădăcinile cât mai mult posibil.
  • Tăiați radical salcia arlequin înainte de a o dezgropa.
  • Puteți pune în orice moment o salcie arlequin pe care ați crescut-o anterior într-o găleată.

Transplantați salcie de arlequin din propria noastră cultură

Salcii Arlequin sunt ușor de tras din butași. Acest lucru se face de preferință într-o oală de creșă, pe care o păstrați inițial pe pervaz. Dacă ramurile sunt suficient de puternice, puteți transplanta salcia în grădină. Cel mai bun moment pentru plantare este în octombrie. Deși, practic, puteți muta o salcie arlequin în orice moment, ar trebui să vă planificați cât mai curând posibil. Este cel mai bun pentru copac dacă poate îmbătrâni în locația sa obișnuită. Mai presus de toate, luați în considerare criteriile menționate mai sus. În plus, substratul trebuie să fie bine drenat pentru a oferi salciei arlequin cu suficientă apă.

Notă: Nu vă faceți griji dacă salcia dvs. arlequin nu produce flori în anul relocării. Acest lucru este perfect normal. În anul următor, copacul și-a revenit din schimbare și înflorește la fel de frumos ca în anii precedenți.