Cea mai bună locație pentru rozmarin - aici se simte confortabil

Cu cât mai însorit, cu atât mai bine

Rozmarinul este obișnuit cu mult soare și căldură din patria sa - motiv pentru care preferă o astfel de locație în grădina de acasă. Cu cât locul ales este mai însorit și mai protejat, cu atât se simte mai confortabil. Cu condiții de sol adecvate, planta crește, de asemenea, foarte bine în locuri parțial umbrite, dar luminoase. Nu ar trebui să-l cultivi doar într-un loc umbros, acolo va deveni bolnav și, probabil, va pieri. Un perete sau un perete al casei este cel mai potrivit - acestea oferă o anumită protecție împotriva oricăror condiții meteorologice nefavorabile - orientate spre sud sau vest. Rozmarinul este doar parțial rezistent.

citește și

  • Aronia iubește o locație însorită
  • Moneta de munte iubește o locație însorită
  • Jasmin iubește o locație însorită

Sol slab și uscat

În plus față de o locație însorită, tufa de rozmarin are nevoie și de cel mai sărac și cel mai bine drenat sol posibil. Solul ideal de rozmarin este slab, nisipos și puțin humus, cu valori ale pH-ului în intervalul neutru până la alcalin. Un conținut bun de var asigură faptul că planta se simte ca acasă, dar solul nu trebuie să fie niciodată acid sau prea argilos. Solul greu este un bun rezervor de apă, pe care rozmarinului nu-i place deloc - îl preferă cât mai uscat. Inundarea, în special, face ca rădăcinile să putrezească și planta să moară în cele din urmă. Cu toate acestea, prosperă foarte bine pe pereții de piatră sau în paturile de pietriș.

Sfaturi și trucuri

În patul de plante, rozmarinul se simte foarte bine cu alte plante mediteraneene, cum ar fi cimbru, lavandă, salvie sau oregano. Acestea au nevoi similare în ceea ce privește locația și întreținerea și, prin urmare, se completează perfect. Muștarul, ridichea sau rapița, pe de altă parte, sunt vecini de grădină nepotrivite.

IJA