Larkspur - colectează și semănă semințe

Colectați semințe de delphinium

De obicei, este recomandat să tăiați tulpinile moarte ale delfiniei vara, astfel încât o a doua floare să se poată dezvolta toamna. În schimb, puteți să le lăsați și să așteptați până când foliculii îngustați sunt coapte pentru recoltare. În acestea - fiecare floare formează de obicei până la trei dintre aceste păstăi de semințe - sunt, de asemenea, semințe înguste, cu aripi. Recolta poate avea loc imediat ce fructele sunt maronii, dar nu s-au deschis încă.

citește și

  • Colectați și semănați semințe ale Susannei cu ochi negri
  • Cranesbill - colectează și semănă semințe
  • Perna albastră colectează semințe, le usucă, le semănă

Păstrați singuri semințele pe care le-ați adunat

Așa că adună fructele care nu au izbucnit încă din plantă și deschide-le acasă pe masa ta de lucru. În cel mai bun caz, colectați semințele pe o cârpă sau o bucată de hârtie de bucătărie, pe care le puteți folosi pentru a le curăța bine. Lăsați semințele să se usuce la aer într-un loc întunecat și răcoros pentru o zi sau două, apoi puneți-le într-un recipient etanș. Pot sta acolo până în primăvara anului viitor. Amintiți-vă, totuși, că cu cât semințele sunt mai vechi, cu atât acestea vor germina mai rău.

Larkspur este un germen rece

Larkspur nu este doar o lumină, ci și un germen rece. Aceasta înseamnă că semințele auto-colectate ar trebui stratificate înainte de însămânțare pentru a îmbunătăți rata de germinare. Deși această măsură nu este absolut necesară, crește succesul reproducerii. Semințele achiziționate, pe de altă parte, sunt de obicei pretratate în așa fel încât stratificarea să nu fie necesară.

Semințele de delfiniu stratificate corespunzător

Pregătiți Delphinium pentru însămânțare păstrând semințele într-un loc răcoros câteva zile, cu temperaturi între 0 și 5 ° C fiind optime. Cu toate acestea, ar trebui să evitați cu siguranță înghețul. Stratificarea poate fi efectuată în aer liber din martie sau în compartimentul pentru legume al frigiderului. Apoi înmuiați semințele în apă călduță timp de 24 de ore și apoi semănați-le.

Sfaturi și trucuri

Poți prefera să semeni plantele încă din martie sau să le semeni direct între mai și septembrie. Nu acoperiți semințele cu sol sau acoperiți-le doar foarte subțire și ar trebui să le protejați de păsări cu o plasă sau similară. Locul semințelor trebuie menținut continuu umed.