Depozitarea spanacului - aveți aceste opțiuni

Ce ar trebui luat în considerare la cumpărare

De fapt, depozitarea adecvată a spanacului începe atunci când îl cumpărați în supermarket sau în alt magazin alimentar. Practic aveți de ales între rădăcina și spanacul din frunze. Majoritatea bucătarilor amatori preferă frunzele de spanac, unde se recoltează doar frunzele individuale. În schimb, spanacul rădăcinii, așa cum sugerează și numele, vine împreună cu rădăcinile (și astfel aproape ca o plantă completă).

citește și

 • Păstrați ardeii - așa se păstrează legumele sănătoase proaspete
 • Păstrează castanele - așa păstrezi fructele proaspete
 • Depozitarea nectarinelor - astfel păstrați fructele proaspete

Comparativ cu spanacul rădăcină, spanacul cu frunze mai fine este mult mai sensibil. Așadar, manipulați-vă pachetul cu atenție și asigurați-vă că frunzele nu sunt zdrobite - fie în timpul transportului, fie mai târziu în timpul depozitării.

Important: Luați doar exemplare cu frunze verzi luxuriante și clare.

Cum se păstrează corect spanacul

Spanacul este una dintre legumele care au o perioadă de valabilitate relativ scurtă. Cel mai bine este să îl procesați și să-l consumați imediat după cumpărare sau în aceeași zi. Dacă acest lucru nu funcționează, vă puteți păstra spanacul la frigider pentru maximum patru zile.

sfaturi

Acoperiți spanacul cu o cârpă umedă. Cu această măsură simplă, încetiniți procesul de ofilire, astfel încât legumele să aibă un gust bun și intens chiar și în a patra zi.

Atenție: Puneți spanacul în frigider imediat ce vă întoarceți acasă și, în general, nu îl păstrați fără frigider mult timp. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că ar trebui să obțineți legumele verzi în siguranță cât mai curând posibil după ce le-ați cumpărat și să nu fiți în preajma lor cu ceva timp.

Depozitați spanacul la congelator

Există o modalitate de a conserva spanacul timp de câteva luni sau chiar un an sau doi. Pentru a face acest lucru, trebuie să îl înghețați. Scurtul nostru ghid vă arată procedura corectă:

 1. Spălați spanacul câteva minute.
 2. Pune-l în apă cu gheață pentru o clipă.
 3. Strângeți ușor spanacul și uscați-l.
 4. Împachetați legumele în porții în pungi sau cutii pentru congelator.
 5. Sigilați recipientele etanș la aer.
 6. Puneți recipientele cu spanac în congelator.

Atenție: După aproximativ cinci până la șase luni, spanacul înghețat își pierde vitaminele, gustul și culoarea. Deci, dacă este posibil, consumați-l înainte de expirarea acestei perioade.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală