Menținerea verbenei - cele mai bune sfaturi de îngrijire

Poate verbena să facă față secetei?

Verbena are nevoie de multă apă, dar nu poate face față apei. Dacă crește pe balcon, trebuie udat regulat. Pământul nu trebuie să se usuce niciodată complet. Pământul bine drenat și drenajul din oală sunt necesare pentru a nu picura cu umezeală.

citește și

  • Verbena - inofensivă sau otrăvitoare?
  • Hardy sau sensibil la îngheț - verbena
  • Cel mai dovedit mod de propagare a unei verbene

În mod ideal, solul pentru verbină este păstrat moderat umed. Dacă crește în pat, solul poate fi prevăzut cu un strat de mulci, de exemplu din coajă, compost sau tăieturi de gazon.

Verbele au nevoie de fertilizare regulată?

Pe lângă sete, verbenele sunt semeni extrem de flămânzi. Acestea ar trebui să fie furnizate cu substanțe nutritive la intervale regulate. Pe balcon ar trebui să fie prevăzut cu îngrășăminte precum îngrășământ cu guano o dată pe săptămână în sezonul lor de creștere din aprilie. Rezultă o perioadă lungă de înflorire.

Pe teren, este suficient să furnizați verbena cu îngrășământ lichid o dată pe lună. De asemenea, este recomandabil să aduceți solul la zi în ceea ce privește nutrienții înainte de însămânțare sau plantare. Acest lucru poate lua forma de compost sau gunoi de grajd, de exemplu.

Cum poate fi multiplicată verbena?

Puteți răspândi cu ușurință verbena din semințele lor. Semănați-le acasă în martie sau în aer liber în aprilie. Semințele sunt ușor acoperite cu sol. Primele răsaduri pot fi văzute după aproximativ trei săptămâni.

Verbele se înmulțesc adesea singure prin auto-semănat. Semințele lor antrenate sunt germeni reci. Dacă cad în toamnă, nu vor germina. Ele sunt stimulate să germineze doar primăvara, după ce au experimentat o vreme rece.

Ce alte măsuri de întreținere există?

Ar trebui să luați următoarele măsuri suplimentare de întreținere:

  • Tăiați regulat florile ofilite (stimulează formarea de flori noi)
  • citiți șuruburile, dacă este necesar
  • dacă este necesar, eliberați planta de afide
  • Pentru a întări împotriva făinării, fertilizați cu gunoi de grajd lichid și / sau pulverizați o infuzie de pelin sau hrean

Sfaturi și trucuri

Pentru o creștere stufoasă, plantele tinere ar trebui să fie gropite de la o înălțime de 10 cm.

KKF