Pat ridicat cu bare - îndeplinesc aceste funcții

Care sârmă împotriva volei?

Vole și alte rozătoare se simt foarte confortabil în paturile ridicate și le folosesc rapid ca ascunzătoare sau chiar ca case. Prin urmare, în niciun caz nu trebuie să uitați de sârmă de vole introdusă între sol și stratul inferior. Sârma cu ochiuri închise - dimensiunea ochiurilor nu trebuie să depășească un centimetru și jumătate - este, de asemenea, zincată la cald pentru a proteja împotriva coroziunii. Așezați o piesă tăiată corespunzător direct pe podea, cu marginile de-a lungul pereților interiori îndoite cu aproximativ 15 centimetri fiecare. Atașați bine firul la pereții interiori, astfel încât să nu rămână goluri - care ar putea fi utilizate ca portițe -. Există ochiuri de sârmă speciale pentru paturi înălțate (așa-numitele „rețele pentru rozătoare”) în magazine, dar sunt utile și sârmele pentru iepuri și pui.

citește și

  • Acesta este cât de util este un ajutor pentru alpinism pentru pășune
  • Pat ridicat din zada - o achiziție deosebit de durabilă
  • Când este necesară o fundație pentru patul ridicat

Spalier pentru patul ridicat

Multe tipuri de legume dezvoltă lăstari lungi care se îndoaie ușor sub greutatea fructelor lor. Prin urmare, roșiile, vinetele sau ardeii trebuie susținute cu bețe rezistente din lemn sau bambus. Alții, cum ar fi mazărea, urcă pe spaliere sau pe bețe cu frunzele frunzelor. Fructele de dovleci, castraveți și dovlecei, pe de altă parte, sunt mult mai puțin predispuse la putregai dacă plantele pot urca pe un ajutor de alpinism.

O păstrare sigură este importantă

Atașați întotdeauna spalierele și dispozitivele de urcare în așa fel încât să ofere plantelor un sprijin stabil și să nu împiedice lucrările de întreținere necesare, cum ar fi udarea și recoltarea. Grilele atașate incorect, dar și barele, spalierele și stâlpii nu oferă plantelor un sprijin adecvat și, prin urmare, sunt inutile. Prin urmare, este mai bine să înșurubați spalierele mari de cățărare din lemn sau metal pe un perete lateral din interior înainte de a umple patul ridicat.

Grilaje stabile pentru plante fructifere

Pentru legumele cu fructe cu fructe grele - cum ar fi dovleceii, castraveții și dovleceii - ochiurile de sârmă sudate îndoite într-un tunel sunt foarte potrivite pentru șiruri. Dar o bucată de plasă de sârmă, tăiată la dimensiune, fixată între lamele rezistente din lemn, poate fi folosită și ca spalier. Pe piață sunt disponibile kituri gata preparate pentru paturi ridicate cu spalieruri din lemn, care pot fi folosite ca pat util, dar și ca pat ornamental de plante.

sfaturi

Dacă completați un strat de drenaj din piatră zdrobită sau pietriș ca strat inferior, puteți face fără grila rozătoarelor.