Transplantarea suculentelor - cum să o faci pas cu pas

Cea mai bună întâlnire este primăvara

Trecerea la o oală nouă cu sol proaspăt suculent înseamnă stres pur pentru fiecare plantă suculentă. O perioadă în mijlocul perioadei de creștere de vară este, prin urmare, utilă numai în caz de urgență. Faza dintre sfârșitul repausului de iarnă și începutul sezonului principal de creștere este mai potrivită.

citește și

  • Îngrijind cu pricepere suculentele - ar trebui să fii atent la acest lucru
  • Cum să fertilizați corect suculentele - sfaturi despre îngrășământul ideal
  • Udarea corectă a suculentelor - sfaturi și trucuri

Instrucțiuni pentru repopularea suculentelor - așa funcționează

Dacă rădăcinile și lăstarii laterali ajung până la marginea oalei, este timpul să treceți la o oală mai mare. Diametrul acesteia ar trebui să fie atât de mare încât să existe o lățime de una până la două degete între rădăcina și marginea oalei. Vă rugăm să folosiți numai vasele care au una sau mai multe deschideri de podea ca canal de scurgere a apei. Cum să procedați pas cu pas:

  • Răspândiți bucăți de vase sau lut expandat (17,50 € la Amazon *) pe fundul vasului ca drenaj
  • Puneți peste el un lână permeabilă la apă și aer
  • Se toarnă un prim strat de sol suculent și se apasă în jos
  • Ghiveci planta și îndepărtează vechiul substrat
  • Tăiați rădăcinile deteriorate, bolnave, cu un cuțit dezinfectat
  • Așezați-o în mijlocul solului proaspăt

În timp ce țineți suculenta cu o mână, umpleți solul proaspăt cu cealaltă mână. Este important să rețineți că adâncimea de plantare anterioară este păstrată. Apăsați puțin substratul pentru un contact bun cu solul. Suculentelor proaspăt repopulate li se permite să se recupereze de la stres timp de 8 zile în locul parțial umbrit. Apoi porniți din nou programul obișnuit de întreținere.

sfaturi

Transplantarea cactușilor cu spini puternici prezintă un risc ridicat de rănire. Deși aceste suculente nu sunt otrăvitoare, ele pot provoca totuși infecții dacă vă înțepă pielea cu vârfurile. De aceea, vă rugăm să purtați mănuși rezistente la spini. Cactușii mici pot fi ținuți confortabil cu clești pentru grătar. Luați specimene mari între două foi de polistiren fără a atinge vârfurile ascuțite.