Proiectarea unei mici curți din față - așa o face să fie mare

Planificarea detaliată garantează succesul maxim

Cu cât curtea din față este mai mică, cu atât este mai importantă planificarea precisă. Măsurați zona cu precizie și creați o schiță la scară reală. Luați în considerare cursul și starea cea mai bună a căilor către ușa din față, cutia poștală și scaunul posibil. Notați condițiile de lumină și sol pentru o selecție profesională a plantelor. De asemenea, marcați locațiile pentru coșurile de gunoi și biciclete. Următoarele premise constituie baza pentru un design de succes în grădina mică din față:

 • Potriviți suprafața drumului cu materialele de construcție utilizate pe casă
 • Coșurile de gunoi se ascund în spatele unui gard viu sau a unui gard frumos
 • Includeți pereții casei în amenajarea grădinii cu ajutorul spalierelor

citește și

 • Faceți grădina din față frumoasă și sigură cu o locație pe deal - ar trebui să acordați atenție acestui lucru
 • Crearea unei curți din față cu mulci din scoarță - sfaturi și trucuri
 • Ce perete este potrivit pentru curtea din față? - Opțiuni dintr-o privire

Pentru a face o mică zonă de grădină să pară mai mare, planificați un pat de deal. Căi suplimentare, înguste, de exemplu spre o bancă, oferă adâncime vizuală.

Cu sau fără ecrane de confidențialitate - idei pentru garduri

Impresia generală a curții din față este în mare măsură determinată de tipul de delimitare. Unul dintre principiile designului creativ al grădinilor este cunoașterea faptului că o incintă cu caracter deschis este primitoare și prietenoasă. În schimb, gardurile și gardurile închise, înalte pentru om, dau o impresie respingătoare. Următoarele idei pentru ambele variante vă pot servi drept inspirație:

 • Împrejmuire deschisă: pichet sau gard de pichet până la talie sau zid de piatră uscată, verde și scăzut
 • Limitarea teritoriului: ierburi ornamentale, plante perene scăzute și subarburi înflorite alternând
 • Protecție a confidențialității: gard viu din lemn de buș vesnic verde cu o formă curbată tăiată sau perete îngust de gabion cu elemente din lemn

Plantele ghid sunt coloana vertebrală a curții din față - sfaturi pentru atrăgătorii florali

Copacii mici, arbuștii și trunchiurile înalte oferă structura mică a curții din față și o fac să pară mai mare. Este important să rețineți că înălțimea de creștere este limitată la maximum 300 cm sau că planta este compatibilă cu tăierea. Următoarele plante lemnoase s-au dovedit a fi exemple bune pentru spațiile mici de grădină:

 • Cireș de coloană "Amanogawa" ((Prunus serrulata), înălțime 250 - 450 cm
 • Arborele trompetei cu bile „Nana” (Catalpa bignoides), înălțime de 200 până la 300 cm
 • Pisică agățată de salcie „Pendula” (Salix caprea) ca trunchi standard rafinat de 60 până la 100 cm înălțime

Plantarea ca reflex al arhitecturii - așa funcționează

Alegerea plantării joacă un rol fundamental, astfel încât curtea din față și casa să formeze o unitate stilistică. În fața unei case cu jumătate de lemn, bujori fastuoase (paeonia) și gladiole opulente (gladioli) trompetă. În schimb, frumusețile mediteraneene, cum ar fi ghiocelul mediteranean (Viburnum tinus) sau lavanda (Lavandula angustifolia) sunt prezentate în fața unei case din Toscana.

sfaturi

O mică grădină din față este predestinată pentru proiectare bazată pe principiile artei de grădină japoneze. Pentru a crea o grădină Zen din cele patru elemente de bază ale pietrelor, apei, mușchiului și copacilor, dimensiunea zonei nu este importantă.