Dogwood - otrăvitor sau comestibil?

Frunzele, scoarța și rădăcinile conțin în special toxine

Toxicitatea diferitelor specii de dogwood este destul de diferită, majoritatea dintre ele fiind doar ușor otrăvitoare și, prin urmare, cauzând simptome minore de otrăvire numai dacă cel mai rău ajunge la cel mai rău. Oamenii sensibili și copiii pot reacționa cu contactul pielii cu diferite părți ale plantei cu iritații sau erupții cutanate, deoarece toxinele se colectează în principal în frunze, scoarță și rădăcini. Ingerarea accidentală a acestor articole poate provoca greață, diaree și vărsături. Animalele de companie mici, cum ar fi iepurii, cobaiii sau pisicile, pentru care majoritatea câinilor pot fi mortali, sunt mult mai expuse riscului.

citește și

  • Majoritatea câinilor se dezvoltă într-o locație cu umbră parțială ușoară
  • Dogwoodul roșu este doar puțin otrăvitor
  • Dogwood - fructele multor specii de carpen sunt comestibile

Fructele unor specii de dogwood sunt comestibile

De regulă, fructele câinelui sunt, dacă nu otrăvitoare (doar la unele specii), cel puțin necomestibile atunci când sunt crude. Au un gust foarte acru și, prin urmare, probabil că oricum nu sunt consumate în mod voluntar în cantități mari. Doar păsările și animalele sălbatice consideră fructele de piatră foarte gustoase, astfel încât câinele este o sursă importantă de hrană pentru aceste specii de animale. Fructele cornului roșu și cornelului pot fi consumate și de oameni atunci când sunt gătite (adică prelucrate în gem sau suc de fructe). Conțin multă vitamină C.

sfaturi

Fructele asemănătoare zmeurei din cornusul cu flori japoneze (Cornus kousa) sau cornul cu flori chinezești (Cornus kousa var. Chinensis) ar trebui, de asemenea, să fie comestibile atunci când sunt gătite.