Acidizarea solului de grădină - cum să scadă pH-ul

Determinați valoarea pH-ului

Aspectul și comportamentul de creștere al unei plante pot fi semnale clare că solul nu este suficient de acid pentru aceasta. Cu toate acestea, puteți fi absolut sigur doar dacă determinați pH-ul solului.

citește și

  • Determinați și optimizați solul de grădină - așa funcționează
  • Fertilizați solul grădinii - folosiți îngrășăminte după cum este necesar
  • Testarea solului din grădină: are sens?

Turba - o resursă învechită

Solul din turbă scade pH-ul solului. De aceea a fost adesea folosit în trecut pentru a acidula solul grădinii. Între timp, conștientizarea ecologică a crescut, motiv pentru care distrugerea maurilor nu mai este acceptată.

Alternative

Valoarea pH-ului solului de grădină poate fi, de asemenea, redusă cu următoarele mijloace, care sunt disponibile pentru noi ieftin sau chiar gratuit și care sunt, de asemenea, ușor de utilizat. Aceștia sunt:

  • Pământ de conifere
  • Compost special
  • Material special pentru mulci
  • Tescovină de struguri
  • Sulfat de fier și sulf

Pământ de conifere

Solul sub conifere are un pH scăzut. Dacă doriți doar să acidulați o mică suprafață a solului de grădină, puteți elimina o parte din solul de conifere și îl puteți amesteca cu solul.

Compost special

Există tipuri speciale de compost, a cărui compoziție constă din materiale vegetale care formează acid. Chiar și un compost pur din frunze de stejar oferă mult acid.

Notă:

Evitați să folosiți oțet, chiar dacă acest sfat este în mod repetat susținut ca promițător. Succesul său este de scurtă durată și dăunează și organismelor solului.

Material special pentru mulci

Mulcirea cu un amestec de rasinoase mărunțite și frunze de stejar ar trebui menționată aici în special. Stratul gros de aproximativ 5 cm este, de asemenea, îmbogățit cu un îngrășământ organic. Rasurile de corn sunt ideale pentru aceasta.

sfaturi

Amestecul de zaț de cafea și așchii de corn determină, de asemenea, aciditatea solului din grădină. Deoarece zațul de cafea nu este disponibil în cantități nelimitate, acest amestec este potrivit numai pentru spații mici.

Tescovină de struguri

Dacă locuiți într-o regiune vitivinicolă, atunci încercați să obțineți tescovină de struguri. Acestea sunt reziduuri de struguri presate care apar în timpul vinificării. Acidul natural al strugurilor conținut în acesta face acidulul solului și, în același timp, este blând cu microorganismele din solul grădinii.

Sulfat de fier și sulf

Ambele substanțe sunt potrivite pentru solurile compactate. Dar, în timp ce sulful are efect rapid, sulfatul de fier poate dura multe luni. Prin urmare, ar trebui aplicat în pre-sezon.