Transplantarea arțarului japonez - când și cum este posibil?

Mutarea arțarului japonez trebuie analizată cu atenție

În principiu, se aplică următoarea regulă: cu cât arborele este mai mic (și cu cât dimensiunea trunchiului său este mai mică), cu atât proiectul va avea succes. Copacii mai tineri până la o vârstă de aproximativ patru ani nu sunt de obicei foarte bine stabiliți în locația lor anterioară și sunt, de asemenea, mai ușor de manevrat decât exemplarele mai vechi. Cu toate acestea, implementarea trebuie analizată cu atenție, deoarece arțarul japonez sensibil poate lua această măsură foarte prost. Cu toate acestea, există motive întemeiate pentru mutare

  • locație greșită (prea puțin / prea mult soare)
  • sol nepotrivit (prea ferm, valoarea pH-ului greșită)
  • sol umed / inundare
  • Epidemie de boală a ofilirii

citește și

  • Arțar japonez - alegerea dificilă a locației
  • Arțar japonez - locație, plante, propagare
  • Arțarul japonez inspiră înflorirea intensivă

În toate scenariile descrise, arțarul japonez amenință să se ofilească sau chiar să piară fără o schimbare de locație, motiv pentru care transplantul ar fi alegerea mai înțeleaptă în aceste cazuri.

Transplantați numai în perioada fără frunze

Cu toate acestea, arțarul japonez ar trebui să fie replantat numai atunci când nu există frunze. Prin dezgropare și mișcare, multe rădăcini fine și mai grosiere sunt deteriorate, astfel încât arborele nu mai este alimentat în mod adecvat cu apă și substanțe nutritive. Deoarece nu există frunze pe copac între noiembrie și aprilie care trebuie îngrijite, deplasarea în aceste luni ar trebui să fie mai sigură. Cu toate acestea - analog cu îndepărtarea rădăcinilor - părțile supraterane ale plantei ar trebui, de asemenea, tăiate.

Ce să faci cu boala ofilirii?

Cu toate acestea, o excepție este boala ofilitoare cauzată de o ciupercă, în care arțarul japonez susceptibil poate fi salvat adesea numai cu o intervenție rapidă și curajoasă. Aici tăierea și transplantul trebuie făcute complet independent de momentul potrivit, la urma urmei, este o urgență.

Procedura de transplant

Când efectiv transplant, se aplică următoarele: procedați cât mai repede și nedureros posibil. Tăiați zona rădăcinii din jurul copacului într-o manieră largă și circulară și slăbiți zona rădăcinii de sub arțar cu ajutorul unei pică sau a unei furci săpătoare. Ridicați-l cu grijă, verificați rădăcinile și tăiați puietul, dacă este necesar. Apoi puneți-l înapoi în noua sa locație.

sfaturi

Sprijiniți arțarul japonez transplantat în noua locație cu una sau două bețe de plantare și udați-l din abundență și regulat.