Petec de legume - creați un plan de plantare perfect

Pasul 1: ce legume doriți să crească?

Nu toată lumea iubește fasolea verde sau sfecla roșie. Prin urmare, primul pas în planul de creștere este să luăm în considerare ce tipuri de legume să plantăm în anul următor.

citește și

  • Nu creați un pat de flori fără un plan de plantare
  • Creați un nou lot de legume - așa funcționează
  • Cum se pregătește corect peticul de legume?

Includeți și dimensiunea patului în această planificare. Este mai logic să crești mai puține soiuri, dar dintre acestea în cantități suficiente pentru nevoile familiei.

Pasul 2: Acordați atenție rotației culturilor

Rotația culturilor este crucială, nu doriți să scurgeți solul inutil. Prin urmare, împărțiți plantele planificate în următoarele grupuri:

  • Heavy Eater
  • Central Eater
  • Consumatori slabi.

Consumatorii grei

Acestea au o necesitate deosebit de mare de azot. De obicei, acestea sunt legume de vară, cum ar fi ardei, varză sau roșii.

Mâncătorii de mijloc

Acestea au o necesitate medie de nutrienți și sunt plasate în al doilea an în locul în care au fost cultivate consumatorii grei în anul precedent. Consumatorii de mijloc sunt, de exemplu, spanacul, usturoiul sau ceapa.

Mancatorii slabi

Acestea necesită relativ puțini nutrienți sau chiar alimentează parțial solul cu azot din nou în al treilea an. Se asigură că substratul se poate recupera. Acestea includ multe ierburi, dar și fasole și mazăre.

Gunoi de grajd verde

Gunoiul de grajd verde este adesea neglijat în grădina de legume, deoarece nu există suficient spațiu. Cu toate acestea, are sens, deoarece atrage insecte benefice, cum ar fi albinele, bondarii, fluturii și alte insecte.

Rețineți culturi mixte

Când elaborați planul de creștere, luați în considerare culturile mixte sensibile. Anumite legume cultivate unul lângă altul își susțin reciproc creșterea și recompensează efortul horticol cu ​​randamente mai mari.

sfaturi

Dacă nu sunteți sigur cu privire la calitatea solului din grădina dvs. de legume, poate fi util să examinați o probă de sol. Apoi știți exact ce oligoelemente lipsesc și pot fertiliza foarte specific.