Eliminarea iazului de grădină - acesta este cel mai bun mod de a proceda

Văzut de-a lungul anului, există o cantitate destul de mare de nămol digerat acumulat în rămășițele de hrană, părți de plante moarte și excrețiile peștilor, care se așează pe podeaua iazului și asigură apă tulbure, verde. Chiar și cu îngrijirea altfel exemplară a iazului, cu greu veți fi scutit de îndepărtarea manuală a acestor resturi, momentul ideal pentru aceasta este începutul primăverii.

citește și

  • Lemn pe iazul de grădină: nu putea fi mai natural
  • Sfaturi scurte pentru apă limpede în iazul din grădină
  • Cum o anvelopă de tractor devine un iaz de grădină

Pregătirea pentru îndepărtarea noroiului

Pentru o curățare relativ simplă și, mai presus de toate, completă, are sens nu numai pomparea iazului complet uscat, ci cel puțin plantele mari ar trebui scoase din piscină. Cu această ocazie, este o idee bună să tăiați puțin plantele acvatice crescute, să transplantați plante individuale într-o altă locație și să îndepărtați algele, în special pe marginile malurilor.

Eliminarea și curățarea bazinului iazului

Acum aveți opțiunea de a utiliza un vid special de iaz pentru deblocare. Dispozitivele corespunzătoare pot fi închiriate de la comercianții cu amănuntul specializați sau în orice centru de grădină mai mare și sunt fie echipate cu un container mai mare de colectare, fie scurg nămolul printr-un furtun de scurgere direct în afara marginii iazului. În funcție de design și model, întreaga cantitate de apă nu trebuie pompată atunci când scoateți nămolul cu un aspirator, dar metoda convențională de curățare cu ajutorul unei lopate, cupe și roabă va fi mai ușoară și mai aprofundată.

Unele date de la aspiratoare de noroi pentru iazuri mai mici cu poluare redusă:

  • Consum de energie: între 1.400 și 1.800 de wați;
  • Dimensiunea rezervorului: 30 până la 80 l (de asemenea, containere cu două camere) sau țevi de drenaj direct;
  • Înălțimea de aspirație: doi până la patru metri;
  • Prețuri actuale: între puțin sub 100 și 300 de euro;
  • Greutate goală: 4 - 15 kg

Curățarea iazurilor de grădină și ecosistemului

În afară de faptul că nămolul îndepărtat este ideal ca amestec la compostul de grădină, nu ar trebui să îl eliminați complet din iazul de grădină. La urma urmei, formează o rădăcină vitală pentru plantele acvatice și contribuie la echilibrul biologic din iazul ornamental. Curățenia excesivă ar fi deci deplasată, deoarece natura este perfect capabilă să se autoregleze.