Dezgropați cireșul - ar trebui să acordați atenție acestui lucru

Pentru a dezgropa un cireș - în orice scop - este util să știți ceva despre sistemul său rădăcină. Rădăcina arborelui constă dintr-o rădăcină principală și mai multe rădăcini secundare, care ancorează arborele în pământ și se asigură că stă în siguranță. Chiar și rădăcinile unui copac de multă vreme rămân adânci și late pe pământ timp de decenii.

citește și

  • Trunchi înalt - un gigant printre cireși
  • Nu vă fie frică de licheni de pe cireși
  • Atac fungic asupra cireșilor

Dezgropați cu grijă cireșul viu

Fiecare grădinar știe că transplantarea copacilor pentru ei este în primul rând asociată cu stresul. Cu toate acestea, diferite circumstanțe pot face necesară mutarea unui cireș în noul loc de reședință sau doar într-un alt spațiu de grădină. Dacă sunteți atent atunci când săpați, copacul are șanse mari să crească în noul loc.

Procedați după cum urmează pentru excavare:

  • înconjurați pământul în jurul cireșului în jurul a 2/3 din circumferința coroanei,
  • rețineți că cireșele dulci au rădăcini mai adânci decât vișinele,
  • străpunge bila rezultată a pământului atât de mult încât să se slăbească complet,
  • tăiați ușor rădăcinile deteriorate cu foarfece ascuțite.

Eliminarea unui cireș mort

Mulți grădinari hobby raportează în nenumărate forumuri de grădină despre cât de dificil este să scoți din grădină o rădăcină tulburătoare de cireș. De obicei, aceștia sunt copaci foarte bătrâni care trebuie să facă loc pentru noi plantații după ce mor. Săpat singur este rareori suficient. În mare parte, este necesar să folosiți tehnologie (freză, troliu, excavator) pentru a ajuta.

Dacă rădăcina de cireș care urmează a fi excavată nu este atât de groasă și nu merge prea adânc, poate fi expusă cât mai mult posibil și ramurile sale tăiate astfel încât să poată fi scoase - cu sau fără ajutor tehnic. Rămășițele rădăcinii rămase în pământ vor putrezi în timp, iar un compostor rapid poate accelera lucrurile aici.

Sfaturi și trucuri

Un trunchi vechi, deformat, noduros dintr-un cireș mort poate arăta foarte decorativ cu șiruri și, de asemenea, poate oferi un habitat pentru multe insecte.