Congelarea mazărei de zahăr - făcând mazărea de zahăr crocantă durabilă

Ce sunt mazărea de zahăr și pentru ce se folosesc?

Mazărea de zahăr sunt păstăi de mazăre care au fost recoltate necoapte. Asta înseamnă: mazărea nu este încă coaptă, deci există mazăre mici în păstăile plate. După cum sugerează termenul francez „Mange-tout” („mâncați totul”), mazărea de zăpadă poate fi consumată întreagă. Termenii mazăre de zăpadă și mazăre de zahăr se referă la aceeași legumă.

Mazărea de zăpadă are un gust bun când este gătită pentru o perioadă scurtă de timp, de exemplu în cartofi prăjiți proaspeți, dar poate fi consumată și crudă, de exemplu ca ingredient crocant și dulce în salate.

citește și

 • Mazăre de zahăr - extindeți plăcerea dulce cu îngheț
 • Seră pe bază de plante: plăcere 365 de zile pe an
 • Mazăre de zahăr: bucurându-se de succesul recoltei

Pregătiți mazărea de zahăr

Înainte de prelucrare sau congelare, mazărea de zahăr trebuie curățată:

 1. Spălați bine păstăile și uscați-le cu un prosop de bucătărie.
 2. Tăiați ambele capete ale mazărei de zahăr: baza florii și tulpina.
 3. Unele soiuri au un fir solid care trece în lateral. Dacă este necesar, scoateți-l.
 4. Dacă doriți, puteți tăia mazărea de zăpadă în jumătăți sau treimi înainte de a îngheța pentru a obține dimensiunea potrivită pentru prelucrare ulterioară.

Blanch și congela mazărea de zăpadă

Pentru a păstra frumoasa culoare verde și textura crocantă a mazărei de zăpadă, blângeți-le înainte de a îngheța. Acesta este, de asemenea, modul în care dulceața păstăilor își asumă propria sa valoare.

 1. Aduceți apa sărată la fierbere.
 2. Lăsați mazărea de zăpadă să fiarbă în ea timp de trei minute.
 3. Strecurați păstăile și înmuiați-le în apă cu gheață pentru o clipă. În acest fel se opresc gătitul și își păstrează culoarea.
 4. Umpleți mazărea de zăpadă complet răcită și uscată în pungi pentru congelator sau cutii sigure pentru congelator cu capace.
 5. Închideți recipientele cu atenție, etichetați-le cu data de congelare și puneți-le în compartimentul de congelare *** la -18 ° C.

Decongelați și procesați mazărea de zahăr congelată

Dacă doriți să folosiți păstăile pentru un fel de mâncare rece, pur și simplu scoateți congelatorul din congelator cu o seară înainte și puneți-l în frigider, nedeschis. Acest lucru permite mazărei de zahăr să se dezghețe încet și ușor, fără ca germenii dăunători să se înmulțească pe ei.

Dacă doriți să folosiți mazărea de zăpadă încălzită, procesați-le congelate: Pur și simplu puneți mazărea de zăpadă în cratiță sau tigaia fierbinte. După câteva minute se încălzesc și se gătesc cu restul vasului.

Ar trebui să utilizați mazăre de zăpadă înghețată după cel mult un an, altfel își vor pierde consistența și gustul apetisant în timp.