Boli de tisă - cauze și măsuri pentru ace galbene (Taxus)

Ace galbene ale tisa nu sunt cauzate de boli

Dacă tisa primește ace care cad și ele, de obicei nu se datorează bolilor, ci mai degrabă o locație nefavorabilă sau o infestare de dăunători și mai rar de ciuperci.

citește și

  • Ace de tisa puternic - de ce tasa pierde ace?
  • Boli ale copacului tisei - recunoașteți și tratați
  • Tisa devine maro - cauze și prevenire

Decolorarea acului poate fi de obicei prevenită dacă creșteți tisul într-o locație favorabilă și îl îngrijiți corespunzător. Tisa bine îngrijită poate face față și infestării cu dăunători.

O locație nefavorabilă

Tisa tolerează orice locație, inclusiv umbră sau soare direct. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai copacilor mai în vârstă. Copiii tineri suferă de lumina puternică a soarelui și reacționează la el cu ace galbene sau maronii. Acest lucru se întâmplă și iarna, când soarele de iarnă cade direct pe ace.

Prin urmare, atunci când plantați, asigurați-vă că se află într-o locație ideală, unde planta tânără este umbrită în mod corespunzător în timpul prânzului.

Ace galbene care sunt cauzate de o locație slabă pot să nu pară frumoase, dar nu sunt periculoase pentru copac. Ace vor fi din nou verzi cel târziu anul viitor.

Dăunătorii de pe tisa provoacă ace galbene

Ace galbene pot fi cauzate și de dăunători. Insecta nu este foarte comună, dar ocazional pe tisa. Este prea dificil de văzut cu ochiul liber. Dacă urmele de furnici alunecă în copac, este probabil o infestare.

Dacă bănuiți că există o infestare cu insecte la scară, ar trebui să luați următoarele măsuri de control:

  • Ruperea urmelor furnicilor
  • Tăiați ramurile afectate
  • Folosiți viespi parazite (14,59 € la Amazon *) dacă este necesar
  • Insecticidele nu sunt eficiente!

Insectele solzi au o armură puternică pe care agenții chimici nu o pot pătrunde. Prin urmare, este mai bine să vă bazați pe agenți biologici, cum ar fi viespile parazite.

sfaturi

Iarna ar trebui să udați copacii în zilele fără îngheț dacă a fost uscat de mult timp. Ei suferă de secetă excesivă, mai ales când copacii sunt foarte tineri și rădăcinile nu sunt încă atât de adânci în pământ.