Îngrijirea Physalis - cele mai importante sfaturi pentru a prospera

Cât de des trebuie turnat un fizalis?

Physalis este întotdeauna o plantă foarte însetată, necesarul său de apă, în special în timpul fructificării, este ridicat. Cel mai bine este să vă udați fizalisul la fiecare câteva zile, dar apoi din abundență. O altă udare este necesară atunci când stratul superior al solului s-a uscat. Cu toate acestea, rădăcina nu trebuie să se usuce nici iarna.

citește și

  • Physalis sunt în sezon tot timpul anului
  • Nu fertilizați fizicul prea mult
  • Physalis nu sunt rezistente

Un physalis are nevoie de îngrășământ? Când da, cât?

Physalis nu are o cerință nutrițională deosebit de mare. Dimpotrivă, supra-fertilizarea poate duce la creșterea sau creșterea excesivă a plantei - în detrimentul fructului. Exemplarele plantate în grădină au nevoie doar de compost sau gunoi de grajd înainte de plantare. Pe de altă parte, fizalelor în ghiveci trebuie să li se administreze roșii lichide sau îngrășăminte vegetală (26,15 euro la Amazon *) o dată după aproximativ două luni.

Trebuie reorganizat fizalisul?

Plantele Physalis cresc foarte repede și au nevoie de un vas nou cel târziu, când rădăcinile cresc deja din cea veche.

Sunt fizale perene?

În special, fructele andine, care provin din subtropici, sunt adesea clasificate ca anuale în această țară. De fapt, este o plantă perenă care poate fi iernată cu relativ puțin efort. Aproape toți fizalii nu sunt rezistenți la iarnă.

Cum pot să-mi iernez Physalis?

Cel mai bine este să iernăm fizicul într-un loc fără îngheț, dar nu prea cald. Deoarece este de obicei o plantă veșnic verde (cu excepția florii felinarului, care este verde de vară), sferturile de iarnă nu ar trebui să fie prea întunecate.

Physalisul meu se lipeste. Ce ar putea fi asta?

În acest caz, fizalul dvs. este cel mai probabil infectat cu păduchi de plante, în special cu insecte de scară sau cocoș. Puteți trata planta cu apă cu săpun pentru a ucide păduchii.

Physalisul meu are frunze galbene sau frunzele îi cad. De ce este asta?

Frunzele galbene sunt de obicei o indicație de prea puțină apă sau de prea puțini nutrienți. Cu toate acestea, mai ales iarna, aceste semne pot fi, de asemenea, un indiciu al lipsei de lumină.

Poți planta physalis în grădină?

Da, Physalis prosperă și în grădină. Cu toate acestea, planta nu va supraviețui primului îngheț (să nu mai vorbim de următoarele), motiv pentru care ar trebui să o dezgropați din nou dacă este posibil și să o păstrați în ghiveci în interior, iarna. Floarea felinarului, pe de altă parte, poate fi tăiată la pământ doar toamna, deoarece rădăcinile sale rezistente vor răsări din nou în primăvara următoare.

sfaturi

Chiar dacă o mulțime de fructe necoapte sunt încă agățate de fizicul dvs., le puteți pune în cartierele lor de iarnă. Boabele se vor coace acolo. Doar fizalele necoapte care au fost deja recoltate nu mai ajung la maturitate.