Tăierea rogozului japonez - când, cât și cât de des?

Reducerea nu este absolut necesară

În general, nu trebuie să vă tăiați rogozul japonez. Această plantă veșnic verde se poate descurca fără tăiere. Dar ignorată de câțiva ani și neîngrijită, această plantă se cheltește din ce în ce mai mult.

citește și

  • Sedge japonez - modest în îngrijire
  • Tăierea ierbii de pene: Cum să o faci corect
  • Creeping Gunsel - Acesta este modul în care țintești planta

Îndepărtarea ierbii ornamentale este adesea suficientă. Tulpinile vechi sunt îndepărtate cu mâinile goale. Aceasta elimină, de asemenea, părțile uscate și înghețate din plantă. Dar fii atent: te-ai putea tăia pe marginile ascuțite ale frunzelor rogozului japonez. Din acest motiv, este recomandabil să purtați mănuși de grădinărit la pieptănare.

Reducerea este tolerată

O tăiere puternică nu este o problemă pentru rogozul japonez. Înainte de a face acest lucru, este o idee bună să îndepărtați tulpinile libere folosind un pieptene. Pentru tăiere se pot folosi un cuțit, foarfece sau tăietori de gard viu (135,56 € la Amazon *). Cu toate acestea, rețineți că va dura ceva timp până când rogozul japonez va răsări din nou după ce a fost tăiat.

Motive pentru tăiere

Reducerea poate fi recomandabilă și utilă din mai multe motive. Printre altele:

  • când aglomerările au devenit prea mari
  • când rogozul japonez pare zăpăcit
  • dacă planta a fost deteriorată de soarele de iarnă
  • când cultura este bolnavă

Cum și când este tăiat rogozul japonez?

Nu fiți prea grăbiți: nu tăiați rogozul japonez toamna! Tulpinile protejează planta de umiditate pe tot parcursul iernii. În plus, tulpinile arată extrem de decorative într-un peisaj plin de iarnă.

Momentul ideal pentru tăiere a venit primăvara între februarie și martie (înainte de noii lăstari!). Tăiați planta aproape de pământ. Pentru a face acest lucru, luați părțile supraterane ale plantei într-un pachet în mână. Tăiați cu cealaltă mână. Părțile sănătoase ale plantei pot fi apoi aruncate pe compost.

sfaturi

După o tăiere viguroasă în primăvară, vă puteți fertiliza imediat rogozul japonez cu compost. Astfel, noua creștere este stimulată de două ori.