Kumquat pierde frunze - Puteți face asta

Dacă un copac kumquat pierde frunzele în timpul iernii, este perfect normal. Servește pentru protejarea plantei. Metabolismul este oprit. Se absorb mai puțini nutrienți, deci nu trebuie consumați atât de mulți nutrienți. Cu cât locația este mai întunecată, cu atât mai multe frunze vor pierde planta. De aceea un kumquat ar trebui să fie cât mai strălucitor în timpul iernii.

citește și

  • De ce nu înflorește kumquatul?
  • De ce își pierde palma din Madagascar frunzele?
  • De ce Medinilla magnifica își pierde frunzele?

Vara, un kumquat își pierde de obicei frunzele dacă udarea nu este optimă. Apoi se toarnă fie prea mult, fie prea puțin, sau apa de irigație conține prea mult var. Un alt motiv ar putea fi umiditatea insuficientă.

Ce faci atunci când kumquat își pierde frunzele?

Dacă kumquat-ul își pierde frunzele, verificați mai întâi comportamentul de udare. Kumquat are nevoie de multă apă, dar nici nu-i place prea mult. Mai presus de toate, nu tolerează înmuierea, apoi rădăcinile îi putrezesc. Ghiveciul are un strat de drenaj sau scurgerea este blocată? Atunci ar trebui să luați măsuri de remediere imediat.

Dacă umiditatea este prea mică, va ajuta la pulverizarea cu atenție a plantei cu apă fără var sau la plasarea unui recipient umplut cu apă lângă plantă. Evaporarea crește umiditatea. O altă posibilitate este de a plasa găleată într-o găleată mai mare umplută cu apă, dar ridicată, astfel încât excesul de apă de irigație să poată curge liber și să nu apară apariția apei.

Dacă doriți să preveniți pierderea frunzelor în timpul iernii, asigurați-vă că locația este cât mai strălucitoare posibil. Are nevoie de temperaturi reci în timpul hibernării, astfel încât să înflorească din nou în anul următor. Dar nu este obișnuită cu anotimpul întunecat și cu lipsa de lumină asociată de acasă.

Esențialul pe scurt:

  • Verificați conținutul de var în apa de irigație
  • Verificați cantitatea de turnare
  • Verificați umiditatea
  • creați camere de iarnă strălucitoare

Sfaturi și trucuri

Cele mai frecvente cauze ale pierderii frunzelor vara sunt erorile de turnare.