Crearea unui cadru rece - cum să o faci corect

Funcționalitate simplă - diferite variante de model

Cadrul rece funcționează ca o seră în miniatură. Pentru ca răsadurile și plantele să poată înflori aici din februarie / martie, razele solare și o umplutură specială asigură o căldură suficientă, care este ținută la loc de un capac mobil. Cei care se bazează doar pe razele soarelui ca sursă de căldură pot folosi panouri laterale și învelitoare din material transparent, precum foi de perete dublu. Dacă integrați încălzirea naturală în structură, părțile laterale pot fi din lemn. Următoarele modele sunt potrivite pentru rame reci:

 • Cadru din lemn cu ferestre dezafectate ca acoperire
 • Cadru și capac din sticlă sau plastic
 • Cutie din aluminiu cu capac din plastic
 • Tunel cu cadru rece realizat din film transparent, rezistent la intemperii

citește și

 • Cum se construiește un cadru rece din paleți - instrucțiuni DIY
 • Cum să umpleți corect un cadru rece - instrucțiuni pentru practicieni
 • Cum să construiți singur capacul pentru un cadru rece

Dacă așezați corect cadrul rece într-o formă de cutie, utilizați un model cu o ușoară înclinare spre sud. Aceasta înseamnă că plantele dvs. pot beneficia în continuare de lumină chiar și atunci când soarele este scăzut. În plus, ploaia curge mai repede. Pentru o ventilație bună este important să puteți deschide capacul. Deschizătoarele de ventilație fără curent furnizează automat aer proaspăt atunci când se depășește un anumit nivel de temperatură.

Dimensiuni flexibile - ar trebui să acordați atenție acestui lucru cu lățimea

Structura unui cadru rece depinde de dimensiunea spațiului. Cu cât este mai mult spațiu disponibil, cu atât poate fi mai lungă cutia sau tunelul de folie (9,92 € la Amazon *). Cu toate acestea, lățimea trebuie limitată la maximum 100 cm, astfel încât să puteți ajunge cu ușurință la toate plantele de la margine.

Inima structurii - umplere ca încălzire naturală

Un cadru rece acționează ca o cutie rece când soarele acționează ca o sursă de căldură. Prin integrarea unei umpluturi ingenioase ca încălzire naturală în structură, vă puteți optimiza cadrul rece într-un cadru cald cu o durată de viață extra-lungă de până la 365 de zile. Înainte de a instala structura cadrului în grădină, pregătiți locația după cum urmează:

 • Săpați o groapă de 50 cm adâncime în locația însorită
 • Căptușiți talpa cu sârmă de campan și un strat gros de 5-10 cm de frunze
 • Completați un strat gros de 20 cm de gunoi de grajd
 • Puneți deasupra un strat gros de 20 cm de sol de grădină, compost, deșeuri verzi și făină de corn

Procesul de descompunere a umpluturii generează o căldură de 18 până la 22 de grade Celsius în cadrul rece bine închis în decurs de 8 până la 10 zile. Acestea sunt condițiile ideale pentru însămânțare și plantare, în timp ce este încă extrem de rece în aer liber.

sfaturi

Euro paletii de reciclare (16,99 euro la Amazon *) sunt foarte populari pentru a evoca mobilier sau cutii de flori (13,19 euro la Amazon *). Grădinarii cu resurse de casă construiesc pur și simplu un cadru rece din paleți vechi sau noi. Cu puțină abilitate manuală, documentele de transport din lemn sunt transformate și prevăzute cu un capac transparent.