Plantarea de cozi - cum se face bine

Cum este plantată corect coada?

Într-un sol de grădină mlăștinos și ușor acid, plantele tinere și butașii din rizomul cattailului sunt plantate cu ușurință îngropându-le direct în substrat la o adâncime mică de primăvară până toamnă. Dacă, pe de altă parte, mușchiul trebuie să înverzească zona malului unui iaz de grădină, plantarea acestuia într-un coș special de plantare (14,11 euro pe Amazon *) poate împiedica răspândirea prea mare a plantării în anii următori.

citește și

  • Cattailul ca plantă în și în jurul iazului din grădină
  • Uscarea cattailurilor din grădină
  • Cattailul: este protejat?

Ce locații sunt potrivite pentru cattail?

Curățătorul pentru lămpi iubește locațiile din zona apei, în care rizomii se află sub suprafața apei pe tot parcursul anului. Plantele pot face față și locurilor de pajiști mlaștinoase, unde un substrat ușor acid este de obicei combinat cu umiditatea solului pe tot parcursul anului. Dacă mușchiul are suficientă umiditate disponibilă, preferă locațiile în plin soare.

Se poate cultiva coada din semințe?

În mod ideal, semințele de cattail ar trebui să fie semănate într-un substrat noroios în aer liber imediat după ce inflorescențele s-au coapte, deoarece condițiile corecte de temperatură și umiditate din casă sunt dificil de întreținut în orice moment. Semințele supraviețuiesc fără probleme înghețului de iarnă și germinează la începutul primăverii.

Când puteți transplanta cattailul cât mai blând posibil?

Cattailul este cel mai puțin afectat în creșterea sa dacă îl transplantezi primăvara. Cu toate acestea, acest tip de plantă crește de obicei atât de mult, încât chiar și transplantul în timpul verii nu are de obicei efecte grave asupra sănătății plantelor. Cu toate acestea, acest lucru necesită următorii factori:

  • plantele și rădăcinile lor nu trebuie să se usuce la transplantare
  • noua locație trebuie să aibă substratul potrivit și suficientă umiditate
  • cattailurile cu rizomii lor sunt replantate la adâncimea corectă

Cum se propagă de obicei cattailul?

Întrucât multe dintre speciile de cattail răspândite în Germania nu se află în conservarea naturii, colectarea inflorescențelor sau butașilor pentru uz privat în afara ariilor protejate necesită de obicei doar consimțământul proprietarului proprietății. Înmulțirea prin împărțirea rizomilor funcționează mai repede și mai puțin complicată decât prin cultivarea semințelor.

Când înflorește cattailul?

În funcție de locație și de subspecii exacte, perioada de înflorire a cattailului se extinde de obicei din mai până în august.

Cât de asertivă este coada în comparație cu alte plante?

Dacă coada este plantată în iazul de grădină fără o delimitare eficientă, poate deveni o problemă pentru plantele vecine slabe, cu creșterea puternică și ca drenaj de nutrienți. Stuful poate ține pasul cu cattailul în acest sens și se comportă în mod similar asertiv în turbării și în iaz.

sfaturi

Cattailul cu frunze late (Typha latifolia), care crește până la 2 metri înălțime, poate face față unei plantări la o adâncime a apei de până la 100 de centimetri. Cattailul pitic (Typha minima), pe de altă parte, preferă adâncimi de apă cuprinse între 5 și 10 centimetri și ar trebui să fie plantat doar în locații mai protejate de vânt datorită tulpinilor sale ușor îndoite.