Plantarea bușului - ce distanță ar trebui păstrată?

De ce distanța suficientă este atât de importantă

În ultimii ani, bușul, care altfel a fost parte integrantă a grădinilor de secole, și-a pierdut mult din popularitate. Bolile și dăunătorii, mai presus de toate decesele provocate de ciuperca Cylindrocladium buxicola și de molia mică a fluturilor introduse din Asia de Est, afectează lemnul veșnic verde și asigură că gardul clasic de gard viu devine din ce în ce mai rar. O infestare nu poate fi întotdeauna menținută, dar devine mai puțin probabilă cu măsuri adecvate de îngrijire și condiții optime de amplasament. Distanța corectă între plante este esențială, astfel încât plantele individuale să obțină suficientă lumină și aer și să nu fie nevoiți să concureze între ele atât pentru apă, cât și pentru nutrienți.

citește și

  • Când plantați copaci, asigurați-vă că distanța este corectă
  • Plantați coacăze la distanța corectă
  • Plantați dafin de cireș la distanța potrivită

Distanța între plante depinde de mărime și varietate

Distanța corectă de plantare depinde mai ales de mărimea plantelor de buș și de soiul selectat. De regulă, plantele înalte de aproximativ zece centimetri pot fi plasate mai aproape decât exemplarele mai mari. Soiurile chiar mai puternice din punct de vedere al creșterii necesită, în general, mai mult spațiu decât plantele solitare mari, cu creștere lentă, mai mult decât plantele de gard viu.

Distanța optimă de plantare pentru un gard viu dens

Pentru un gard viu sau un chenar dens, ar trebui să alegeți următoarele distanțe:

  • plante mici de aproximativ 10-15 centimetri înălțime: șase până la opt plante pe metru curent
  • plante mai mari: patru până la șase plante pe metru liniar

Distanța este apoi, în funcție de înălțimea plantelor, între 15 și 30 de centimetri. Solitari, pe de altă parte, au nevoie de mult mai mult spațiu, mai ales atunci când vine vorba de tăierea elaborată a copacilor topiari. Acestea au nevoie de spațiu suficient pentru ele însele, nu numai din motive de sănătate, ci și din motive vizuale: figurile atractive intră într-adevăr în propriile lor, dacă sunt într-o locație adecvată.

sfaturi

Plantele mici sunt mai ieftine de cumpărat, dar datorită creșterii lor lente au nevoie de câțiva ani pentru un rezultat atrăgător. Pentru a economisi bani, puteți crește și plantele de care aveți nevoie. Cu toate acestea, acest lucru va necesita multă răbdare.

Înlocuitorul cutiei „Luxus® Globe” 3,91 EUR Cumpărați din baldur Rhododendron „Nugget by Bloombux®” 10,78 EUR Cumpărați din baldur NEUDORFF® Borer și fără omizi Xentari® 13,63 EUR Cumpărați din baldur