Emerald thuja - recunoașteți și tratați infestarea fungică (copacul vieții)

Recunoașteți atacul fungic asupra tuja de smarald

Dacă lăstarii tuia de smarald devin maronii, se usucă sau chiar cad, ar trebui să examinați arborvitae pentru atacul fungic. Pentru a fi absolut sigur, cereți sfatul unui profesionist.

citește și

  • Recunoașteți și combateți bolile smaraldului tuja
  • Cum să udăm corect smaraldul Thuja!
  • Cel mai bun moment pentru a planta tuja smarald

În majoritatea cazurilor, infestarea cu ciuperci este cauzată de prea multă umiditate în sol sau pe lăstari înșiși. În cazul tuja de smarald, cauza poate fi că arborele a fost plantat prea dens.

Putrezirea rădăcinii este cauzată și de ciuperci. Este declanșat de apariția apei și apare pe soluri care nu sunt suficient de permeabile la apă. Datorită apei în picioare, rădăcinile nu pot absorbi nici nutrienți, nici umezeală și arborele vieții moare.

Cum să combateți un atac fungic asupra tuja de smarald

  • Tăiați generos lăstarii infectați
  • Aruncați cu deșeurile menajere sau ardeți
  • Subțierea copacului vieții
  • Tratați tuja de smarald cu fungicid

În niciun caz nu aruncați butașii pe grămada de compost, deoarece sporii fungici vor continua apoi să se înmulțească.

Curățați bine instrumentele de tăiere după utilizare, astfel încât să nu transferați sporii către alte plante.

Fungicide pentru atacul fungic asupra tuja de smarald sunt disponibile de la magazinele specializate. Când utilizați produsul, urmați instrucțiunile de pe ambalaj exact pentru a nu polua prea mult mediul.

Prevenirea atacului fungic

Asigurați-vă că solul este permeabil la apă. Aprindeți copacul vieții mai des, astfel încât aerul să poată circula mai bine.

Dacă tuja de smarald este prea aproape de alte plante, de exemplu în gard viu, întregul stoc de tuja este amenințat. Dacă aveți dubii, ar trebui să îndepărtați complet copacii puternic infestați și astfel să măriți distanța de plantare.

Folosiți tonice care sunt special oferite pentru pomul vieții. Acest lucru va face tuja de smarald mai rezistentă la atacul fungic.

sfaturi

Smaraldul Thuja este deosebit de susceptibil la atacul fungic atunci când este folosit ca gard viu. Distanța de plantare este pur și simplu prea mică aici. Ar trebui să cultivați mai degrabă tuja de smarald ca un solitar în grădină.