Plantarea pepenilor galbeni - cum să crească în grădină

Cum cresc plantele de pepene galben?

Din punct de vedere botanic, toți pepenii aparțin familiei cucurbitaceae și arată foarte asemănător cu ei. Cu toate acestea, spre deosebire de frunzele de dovleac, frunzele de pe frunzele lungi sunt de obicei oarecum pinnate. Practic, tendoanele pepenilor se târăsc de-a lungul solului la locul lor. Dar, de asemenea, urcă pe mijloace de cățărare adecvate pentru a putea absorbi și mai multă lumină solară și, astfel, energie.

citește și

  • Creșteți pepeni și recoltați-i din propria grădină?
  • Plantează erici de iarnă în propria grădină
  • Plantați irisul cu barbă în propria grădină

Ce locație preferă pepenii?

În principiu, aproape toate speciile de pepene galben pot fi cultivate și în aer liber în această țară dacă locația este însorită și plantele sunt aduse în primăvară. Cu toate acestea, plantele se dezvoltă de obicei chiar mai bine într-o seră sau pe un balcon adăpostit. Trebuie asigurată o cantitate suficientă de apă atunci când creșteți într-o oală.

Cum se seamănă pepenii și când se plantează?

În mod ideal, puneți două până la trei semințe într-o oală cu sol liber pentru ghiveci, astfel încât să fie ușor acoperite cu substrat. Pepenii sunt sensibili la îngheț, motiv pentru care, de obicei, pot fi plantați în aer liber în această țară numai din luna mai.

Ar trebui să se preferă pepenii?

Ar trebui cultivat pe pervaz sau în seră de la jumătatea lunii aprilie, astfel încât să fie plantate tinere puternice pentru plantare în luna mai.

Cum pot fi propagate pepenii?

Strict vorbind, toți pepenii nu sunt fructe, ci legume. Deoarece toate părțile plantei mor pe măsură ce fructele se coc, pepenii pot fi înmulțiți și crescuți numai prin recoltarea și însămânțarea semințelor.

Când se culeg fructele pepenelui galben?

Pepenii sunt disponibili în magazine aproape pe tot parcursul anului, deoarece se coc în diferite momente în diferitele țări de origine ale latitudinilor tropicale și subtropicale. Din moment ce putem crește doar sezonier, timpul recoltării poate fi recunoscut la sfârșitul verii sau toamna, când părțile plantei mor.

Ce sol este potrivit pentru pepeni?

Practic, pepenii preferă un sol slab și bogat în nutrienți, pe care îl pot înrădăcina bine prin rădăcinile lor fine. Acest lucru ar trebui să poată stoca suficientă umiditate, dar să nu fie predispus la îmbătrânire. Solul nu trebuie să fie prea calcaros și nu trebuie fertilizat cu gunoi de grajd proaspăt.

Ce distanță ar trebui păstrată între pepeni?

Deoarece pepenii pot crește relativ puternic, se recomandă o distanță de cel puțin doi metri între plantele individuale. Dacă există oportunități de a urca în sus pentru creștere, este posibilă și o distanță de plantare mai apropiată.

Sfaturi și trucuri

Soiurile de pepene galben, cum ar fi pepenele dulce și alte pepeni de zahăr, necesită un climat foarte cald pentru cultivare. Ei prosperă numai în locuri foarte însorite sau într-o seră cu fructe coapte pentru recoltare.

WK