Cranesbill - buruiană sau floare frumoasă?

Buruienile comune cu macaraua

În calitate de grădinar, depinde în totalitate de dvs. dacă dvs., în calitate de grădinar, considerați că macaralele sălbatice sunt buruieni sau le permiteți un loc în grădină. Aveți grijă însă, deoarece speciile menționate sunt extrem de viguroase și deplasează alte plante foarte repede. Combaterea lor este dificilă, practic singurul lucru care ajută este dezrădăcinarea sau dezgroparea regulată a plantelor.

citește și

  • Tăiați macaraua după înflorire
  • Cranesbill nu este otrăvitor
  • Localizarea depinde de speciile de macarale

Mică macara

Micul roșu (Geranium pusillum), care este foarte frecvent în latitudinile noastre, atinge o înălțime de aproximativ 30 de centimetri și înflorește neobosit între mai și octombrie. Semințele se coc între iunie și octombrie și pot fi aruncate din plantă până la doi metri.

Cranesbill cu frunze

Cranesbill anual (Geranium dissectum) poate avea o înălțime de până la 60 de centimetri. Crește preferențial în grădini, pe marginea drumurilor și pe câmpuri. Această specie, de asemenea, își aruncă semințele coapte de câțiva metri și, prin urmare, se răspândește rapid și pe o suprafață mare.

Planta lui Ruprecht

Iarba lui Ruprecht este cunoscută și sub denumirea de cranesbill put (Geranium robertianum) și are o perioadă foarte lungă de înflorire și, prin urmare, de maturare a semințelor. Florile delicate, violet deschis pot fi văzute din aprilie până până toamna - planta produce, de asemenea, un număr corespunzător de semințe. Specia foarte comună de cranesbill este de asemenea comestibilă.

Macarale de luncă

Lemnul de luncă (Geranium pratense) are o înălțime de până la 80 de centimetri și are flori violete puternice care înfloresc între iunie și august. De asemenea, această specie își aruncă semințele - acestea sunt, de asemenea, răspândite prin materialul de cosit compostat. După cum sugerează și numele, pajișul de pajiște preferă să crească în pajiști și pajiști.

Luptați cu macaralele din gazon

Unii grădinari sunt mulțumiți de ierburile înflorite din gazon, pentru alții este o pacoste, mai ales că macaraua se răspândește foarte repede. Există mai multe modalități de a scăpa de buruienile nedorite:

  • Controlul cu pesticide - are însă dezavantajul că sunt afectate și alte plante
  • tunderea regulată
  • Tăierea plantelor și a rădăcinilor lor

sfaturi

Pentru a preveni răspândirea accidentală a macaralei, nu trebuie să compostați butașii, ci să le aruncați.