Păstrarea buruienilor la distanță de vecini - cum să le ținem sub control

Pot crește ierburi sălbatice pe proprietatea vecină?

Nu sunteți obligat să îndepărtați buruienile și zborul semințelor de plante sălbatice trebuie să fie tolerat de către vecinul dumneavoastră. Cu toate acestea, plantele nu trebuie să se întindă necontrolat asupra proprietății vecine. De asemenea, nu trebuie să permiteți plantelor sălbatice să încolțească prin gard, mai ales că acestea pot fi afectate de creșterea sălbatică.

citește și

  • Buruieni sau flori: ce crește în grădina mea?
  • Cum pot fi îndepărtate cu ușurință buruienile de pe gard?
  • Cum putem elimina buruienile cu scule electrice?

Măsură eficientă: o barieră a rizomului

Puteți obține bariere rizom în magazinele de grădinărit la metru, în diferite grosimi. De regulă, este suficientă o barieră împotriva rădăcinilor cu o grosime de 2 milimetri, care poate ține sub control și buruienile rădăcinoase.

Cum este îngropată bariera?

  • Mai întâi îndepărtați toate buruienile care cresc pe gard și înlăturați-le mecanic.
  • Săpa o tranșee. Ar trebui să fie suficient de adânc încât marginea superioară a barierei radiculare să ajungă la marginea gardului.
  • Introduceți bariera la un unghi ușor și umpleți-o cu solul vegetal excavat.

Acoperiți gardul

Pentru ca buruienile să nu mai crească prin gard, puteți furniza acest lucru cu un panou de gard. În funcție de design, plasele de umbrire pot fi atașate ușor și stabil cu legături de plasă, ochiuri sau șuruburi din folie.

Dacă combinați bariera rizomului cu plasa de umbrire, buruienile cu greu pot crește la vecini sau de la proprietatea vecină la voi. Cu toate acestea, este recomandabil să coordonați această măsură cu vecinătatea, deoarece, în funcție de înălțimea rețelei, pot fi aruncate umbre care nu sunt întotdeauna dorite.

sfaturi

Un strat gros de mulci de-a lungul gardului de grădină împiedică, de asemenea, buruienile să crească prin gard. Sunt adecvate materialele naturale, cum ar fi mulci de coajă sau tăieturi de iarbă. Nici semințele de buruieni nu pot răsări în zonele mulci, deoarece acestea, ca toate plantele, au nevoie de lumină pentru a germina.