Creșteți wisteria ca bonsai - așa funcționează (Wisteria)

Rădăcinile glicinului sunt un amestec de robinete și rădăcini superficiale. Ar trebui să țineți cont de acest fapt atunci când vă antrenați pentru a deveni un bonsai și pentru a alege un plantator adânc și larg corespunzător.

citește și

  • Pot crește eu singur wisteria?
  • Pot crește un glicin ca un trunchi înalt?
  • Pot doar să transplantez o glicină?

Sunt unele soiuri deosebit de potrivite ca bonsai?

În principiu, puteți încerca să crească un bonsai din orice tip de wisteria. Cu toate acestea, speciile de wisteria japoneză par a fi deosebit de potrivite. Cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție unei imagini de ansamblu armonioase. Wisteria macrobotrys are panicule de flori extrem de lungi, iar wisteria chineză frunze destul de mari. Ambele fac dificilă pregătirea pentru bonsai.

Când trebuie să încep să tai?

Deoarece glicinele cresc foarte repede, ar trebui să începeți tăierea vizată destul de devreme. Dacă doriți o dimensiune finală de aproximativ 40 până la 60 de centimetri, cel mai probabil veți obține o relație armonioasă între flori, frunze și ramuri.

Ce trebuie să iau în considerare atunci când îngrijesc un bonsai de glicină?

Două lucruri sunt deosebit de importante atunci când aveți grijă de glicine ca bonsai. Pe de o parte, bonsaiul are nevoie de multă apă vara și în perioada de înflorire. Dacă nu doriți să o verificați în continuare, așezați jardiniera pe o farfurioară umplută cu apă. Deci planta are grijă de ea însăși.

Pe de altă parte, wisteria nu înflorește dacă este replantată prea des sau tăiată incorect. Lăsați întotdeauna suficient muguri de flori atunci când tăiați și repotați bonsaiul de wisteria doar la fiecare trei până la cinci ani.

Esențialul pe scurt:

  • selectați wisteria rafinată
  • începe tăierea devreme
  • tăiați mai întâi forma de bază, apoi tăiați întreținerea
  • Acordați atenție unei imagini de ansamblu armonioase
  • infloreste abia dupa cativa ani

sfaturi

Un wisteria ca bonsai are nevoie de o cantitate deosebit de bună de apă, astfel încât să înflorească regulat.