Cultivarea de ardei iute - așa crești singur

Butași sau semințe

Primul lucru pe care trebuie să îl decideți este dacă veți cumpăra o plantă pre-cultivată de la un magazin specializat (acestea vor fi disponibile din februarie) sau așteptați cu răbdare până când semințele pe care le-ați semănat încep să încolțească. Pe acesta din urmă îl puteți achiziționa fie pe internet, fie în magazine specializate. Avantajul creșterii cu semințe este selecția mult mai extinsă. Sunt disponibile și soiuri mai puțin cunoscute. Alternativ, puteți obține semințele din fructe uscate. Asigurați-vă că ardeii sunt deja pe deplin coapte, deoarece semințele din fructele verzi de multe ori nu germinează. Cum se procedează la colectarea materialului seminal:

  • Tăiați păstăia în lung
  • Îndepărtați semințele
  • se usucă pe hârtie de bucătărie într-un loc cald (nu la soarele aprins)
  • Înfășurați semințele în hârtie pentru a absorbi umezeala rămasă
  • Completați într-un recipient
  • depozitați departe de lumină

citește și

  • Tragerea de ardei singuri a fost ușoară
  • Semănați ardei iute - astfel reușește creșterea
  • Bambusul în creștere a fost ușor

Semănatul

Mai întâi semănați un ardei în ghivece de primăvară. Umpleți-l cu sol de grădină convențional și apăsați două până la trei semințe în substrat. Ianuarie este perfectă pentru semănat. Cu toate acestea, dacă păstrați solul în permanență umed, de exemplu prin plasarea ghivecelor de primăvară într-un castron cu apă și plasarea acestuia într-un loc cald, germinarea va avea succes tot timpul anului.

Înțepătura

Asigurați-vă că lăstarii de pepperoni nu se usucă și nici nu mor din cauza apei, planta va crește rapid. Dacă nu există îngheț la sol după sfinții de gheață de la mijlocul lunii mai, există condiții ideale în exterior pentru a repota ardeii. De altfel, un semn sigur este formarea celei de-a doua perechi de frunze după cotiledon. Dezgropați cu grijă planta tânără și îndepărtați-o cu o pensetă din lemn. În noua oală, un strat de substrat de alge susține formarea rădăcinilor.

În oală sau în plasture?

Nu în ultimul rând, singura întrebare care rămâne este dacă doriți să continuați să vă cultivați ardeii ca plantă container sau în pământ. Amintiți-vă că un ardei iute într-o oală poate fi mai bine iernat datorită mobilității lor și alegerea locației este mai ușoară. Acesta din urmă poate fi reglementat cu o seră pe care o utilizați pentru gestionarea pardoselii.