Palm Kentia - Toxic pentru pisici sau nu?

Palmele Kentia nu sunt toxice pentru pisici

Palmele Kentia nu conțin toxine în nicio parte a plantei. Chiar dacă părți din frunze ar fi consumate de pisică sau de copii, nu ar exista riscul de otrăvire. Cu toate acestea, riscul de înghițire nu trebuie subestimat.

citește și

  • Palma Kentia nu este otrăvitoare
  • Nu udati prea mult palma Kentia
  • Frunze galbene de palmier Kentia - semne de dăunători

Îngrijirea palmelor Kentia în casă este cu siguranță un beneficiu pentru toți membrii familiei. Palma Kentia contribuie la un climat interior mai sănătos, deoarece filtrează poluanții din aer. De asemenea, produce o cantitate relativ mare de oxigen.

Găsiți o locație sigură

Chiar dacă palma Kentia nu prezintă niciun pericol pentru pisică în sine, ar trebui să vă asigurați că palma este instalată într-un loc sigur pentru pisici și pentru copii.

Dacă pisica ar fi alterat frunzele, ar putea rupe planta și se poate răni. Nici ghivecarea accidentală nu ar fi deosebit de benefică pentru palma Kentia, mai ales dacă rădăcinile lungi ale robinetului sunt deteriorate în acest proces.

Palma Kentia ar trebui, de asemenea, protejată împotriva mâncării pisicii. Pe de o parte, animalul se poate sufoca pe părțile plantei; pe de altă parte, dăunează palmei dacă frunzele sale sunt ciugulite. Frunzele deteriorate nu par foarte decorative și nu vor crește din nou.

sfaturi

Palme Kentia sunt binevenite să le scoată afară vara. Dar asigurați-vă că temperaturile sunt suficient de ridicate doar noaptea. Dacă scad sub 16 grade, pe fronde se dezvoltă pete maronii.