Orhideea nu înflorește - Cum să o înfloriți

Dacă există o lipsă de lumină, floarea va eșua

Cele mai populare specii de orhidee iubesc condițiile de iluminare strălucitoare până la soare. Acolo unde razele soarelui nu pot atinge frunzele și rădăcinile, florile sensibile simt condiții nefavorabile și, ca măsură de precauție, țin florile sub cheie. Vă rugăm să mutați o orhidee fără flori în această locație:

  • Un pervaz de fereastră inundat de lumină în partea de sud, vest sau est a casei
  • Cu umbră la prânz între aprilie și octombrie

citește și

  • Aduceți o orhidee uscată pentru a înflori din nou - Iată cum
  • Cum să înfloriți orhideea Vanda - Sfaturi utile de îngrijire
  • Nu orhideea Vanda nu înflorește? - Acest lucru trebuie făcut acum

Phalaenopsisul robust și hibrizii lor nu au nimic împotriva unei schimbări repetate de locație pentru a se bucura de soare la fereastra de sud iarna și pentru a fi protejați de soarele aprins la fereastra de est vara.

Aerul rece și uscat strică dorința de înflorire

Majoritatea orhideelor ​​nobile provin din climatul cald și umed al pădurii tropicale din tropice. La temperaturi mult sub 15 grade Celsius, florile iubitoare de căldură tremură atât de mult încât pierd dorința de a ne încânta cu o floare. Același lucru se aplică cultivării în aer uscat. O orhidee va înflori numai dacă i se acordă un loc cu temperaturi confortabile ale camerei și o umiditate mai mare de 60%.

Ca măsură imediată, transportați o orhidee fără flori în baia luminoasă sau în camera spa pentru câteva săptămâni. Pulverizați în mod repetat planta nemulțumită cu apă moale și călduță. În combinație cu temperaturi plăcute ale camerei în jur de 20-25 grade Celsius, înflorirea nu va întârzia să apară.

Este posibil ca o orhidee să nu înflorească când picioarele sale sunt umede

Nu vă mirați de o orhidee fără flori atunci când trebuie să stea într-un substrat umed permanent. În patria lor, floarea se așează pe crengile copacilor uriași puternici pentru a prinde picăturile de dușuri scurte și violente cu rădăcinile sale aeriene. Veți face ca frumusețea mândră să înflorească numai dacă repotați imediat diva stresată și tăiați toate rădăcinile putrede.

De acum înainte, nu mai udați orhideea, ci scufundați rădăcina în apă caldă, fără cameră, o dată pe săptămână, mai rar iarna. Următoarea baie de apă se află numai în program când rețeaua rădăcină s-a uscat complet.

sfaturi

Dacă o Phalaenopsis refuză persistent să înflorească din nou, o puteți face să înflorească cu un ușor șoc rece. La trei săptămâni după sfârșitul perioadei de înflorire, orhideea fluture nedorită se mută într-o cameră luminoasă, a cărei temperatură pe timp de noapte nu depășește 16 grade Celsius și nu scade sub 13 grade Celsius. Dacă continuați îngrijirea normală aici, puteți aștepta cu nerăbdare o nouă floare în termen de 6 săptămâni.