Specii Schlumbergera - Există aceste tipuri de cactus de Crăciun

Cele șase specii naturale de Schlumbergera

Există doar șase specii naturale de Schlumbergera:

  • Schlumbergera kautskyi
  • Schlumbergera microsphaerica
  • Schlumbergera opuntioides
  • Schlumbergera orssichiana
  • Schlumbergera russelliana
  • Schlumbergera truncata

citește și

  • Schlumbergera truncata (cactus de Crăciun) - sfaturi despre îngrijire
  • Cactusul de Crăciun vine în multe culori diferite
  • Familia trandafirilor include numeroase specii

Există, de asemenea, o serie de soiuri care au fost crescute sub formă de hibrizi.

Creșterea ca epifite

Unele specii de Schlumbergera cresc ca epifite pe alte plante. Procedând astfel, nu elimină substanțele nutritive din plantele gazdă, ci se asigură mai degrabă prin ploaie și rouă.

Alte specii aparțin Schlumbergera care prosperă în sol, cum ar fi speciile russelliana sau truncata.

Îngrijirea Schlumbergera ca plantă de apartament

Schlumbergera și-a început marșul triumfal ca plantă de apartament, deoarece florile sale frumoase în mare parte roșii, ocazional albe, apar mai ales în timpul Crăciunului. Îngrijirea în casă necesită un anumit tact, mai ales dacă cactusul de Crăciun va înflori mai mult de un sezon.

Apreciază o locație luminoasă, dar nu îi place lumina directă a soarelui vara. Sunteți binevenit să îl puneți afară, atâta timp cât temperaturile sunt suficient de ridicate.

Vara este multă apă fără îmbătrânire. Pentru ca Schlumbergera să dezvolte flori, este plasat puțin mai rece iarna la 10-15 grade. Cantitățile de turnare sunt acum reduse semnificativ. Uneori puteți obține chiar și o a doua înflorire dacă udați Schlumbergera puțin timp de câteva săptămâni după prima înflorire.

Gata cu lumina artificială după ce florile s-au dezvoltat

O caracteristică specială a Schlumbergera este că are nevoie de perioade scurte de lumina zilei când a dezvoltat flori. De îndată ce apar mugurii florali, așezați-i într-o cameră în care nu se aprinde nicio lumină suplimentară. Dacă nu aveți un astfel de spațiu disponibil, acoperiți planta cu o glugă întunecată imediat ce luminați camera cu lumină artificială.

sfaturi

Schlumbergera este strâns legată de alte specii de cactus, cum ar fi Rhipsalis, Hatiora și Lepismium. Își datorează numele botanic colecționarului francez de cactuși, Frédéric Schlumberger.