Este otrăvul? - Ar trebui să fii conștient de asta

Otrava sambunigrină eliberează cianură de hidrogen

Sambunigrina glicozidă este conținută în toate părțile plantei de soc. Similar cu otrava moralei, eliberează cianură de hidrogen. Cei care mănâncă fructe de batrân crude suferă adesea de dureri de stomac, greață și vărsături.

citește și

  • Când sunt coapte bacii?
  • Așa se usucă socul în aer liber, în cuptor și în deshidratator
  • Congelarea corespunzătoare a socului - sfaturi practice

Acest lucru poate fi remediat prin încălzirea adecvată

Este un fapt binecunoscut faptul că socurile fierte fac un gem delicios sau un sirop răcoritor. Pe drum, toxicitatea se pierde. După cum sa constatat în teste, sambunigrina se descompune de la o temperatură de exact 76,3 grade Celsius. Acesta este modul în care ar trebui să tratați fructele pentru a fi în siguranță:

  • recoltați numai fructe coapte complet
  • Alegeți fructe necoapte individuale din umbele
  • îndepărtați cu grijă toate tulpinile
  • Gatiti cel putin 20 de minute la peste 80 de grade Celsius

Congelarea nu elimină toxicitatea bătrânilor. Nu este nimic în neregulă cu păstrarea recoltei la congelator pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, înainte de consum, acesta trebuie încălzit conform procedurii descrise.

Piatrați bătrânii roșii

Samburii roșii crudi sunt otrăvitori, atâta timp cât își conțin încă semințele. Nici cea mai lungă gătit nu schimbă asta. Dacă doriți să integrați fructele roșii în meniul dvs., nu puteți evita gropile laborioase.

Sfaturi și trucuri

Ca relicvă din cele mai vechi timpuri, vechiul nume german „Fliederbeere” pentru bătrânii a fost folosit până în prezent. Contrar credinței populare, din punct de vedere botanic, un bătrân și un liliac nu au nimic în comun.

GTH