Tăierea azaleelor ​​japoneze - când și cum se face?

Trebuie chiar să tăiați azalee japoneze?

Practic, azaleele japoneze nu trebuie tăiate înapoi și ar trebui lăsate în pace, mai ales cu plantele tinere. Cu toate acestea, în cazul exemplarelor mai vechi și stabilite, tăierea are sens pentru a împiedica vărsarea plantei. O astfel de tăiere de întinerire asigură lăstari noi puternici, o creștere mai tufoasă și numeroase flori. Efectuați tăierea înainte de înflorire între mijlocul și sfârșitul lunii aprilie și tăiați semnificativ arbustul. În cel mai bun caz, răspândiți măsurile de tăiere pe o perioadă de doi-trei ani, apoi vor fi mai bine tolerate.

citește și

  • Hibernarea corectă a azaleelor ​​japoneze
  • Azaleea japoneză începe să înflorească la sfârșitul primăverii
  • Magnific Bonsai japonez Azalea - locație, îngrijire, tăiere

Toleranța la tăiere depinde de soi

Azaleele japoneze sunt considerate ușor de tăiat, dar acest lucru se aplică în diferite grade diferitelor soiuri. Prin urmare, jucați-l cât mai sigur posibil și nu întreprindeți măsuri majore de tăiere dintr-o dată. În schimb, răspândiți-le pe mai mulți ani.

Cum să tăiați corect azaleele japoneze

Spre deosebire de mulți alți arbuști înfloriți, azaleea japoneză răsare și din ochii adormiți din lemnul vechi, motiv pentru care o tăiere radicală necesară nu ar trebui, în general, să fie o problemă. De obicei, este suficient să eliminați lăstarii lungi și ramurile moarte sau bolnave în fiecare an. Subțierea este, de asemenea, utilă din când în când. totuși, pentru o tăietură conică, procedați după cum urmează:

  • Tăiați primăvara sau toamna.
  • Împărțiți-l pe o perioadă de doi-trei ani.
  • Mai întâi, tăiați o parte din lăstari înapoi la aproximativ 30 până la 50 de centimetri deasupra solului.
  • În anul următor, tăiați lăstarii rămași în același mod.

Când are sens o tăietură radicală?

Tunderea radicală este întotdeauna utilă atunci când planta este amenințată cu chelie, are multe ramuri moarte sau uscate sau nu dorește să înflorească corespunzător. Chiar și în cazul infecțiilor fungice, o tăiere consistentă poate fi singura modalitate de a economisi.

sfaturi

Dacă nu doriți să colectați semințe, ar trebui să eliminați orice s-a ofilit în timp util. Aveți grijă: o ramură nouă crește din lăstarul de flori, pe care, bineînțeles, nu ar trebui să o deteriorați.