Hortensia nu înflorește - care ar putea fi motivul?

Plantele tinere trebuie mai întâi să se aclimatizeze

Hortensiile de multe ori nu înfloresc în primul an după plantare. Arbustul își pune inițial toată puterea în formarea rădăcinilor și trebuie să se adapteze la condițiile modificate ale locului. Dacă aveți răbdare cu frumosul arbust, cu siguranță vă va răsplăti cu înflorire abundentă în al doilea an.

citește și

  • Hortensia nu crește - care ar putea fi motivul?
  • Hortensia își cade florile - care este cauza?
  • Hortensiile prosperă într-un loc însorit?

Locație și vecini optimi

La fel ca multe plante cu flori, hortensia are cerințe foarte specifice pentru locația sa. Hortensiile nu înfloresc sau înfloresc doar foarte rar dacă locul în care sunt folosite este prea întunecat sau dacă există o lipsă acută de substanțe nutritive. Un loc ușor umbros care ar trebui protejat de vânt și care oferă hortensiei mult spațiu pentru a crește este foarte potrivit. Un loc gol sub un copac înrădăcinat este ideal. Lemnul protejează hortensia de vânt, de soarele de la amiază și de ploi abundente și astfel favorizează o creștere sănătoasă.

O aprovizionare optimă cu nutrienți asigură abundența florilor

Hortensiile preferă un subsol ușor acid cu un pH de aproximativ 4,5. Puteți măsura cu ușurință acest lucru singur cu bețișoare din domeniul grădinăritului și, dacă este necesar, puteți îmbunătăți solul adăugând sol de rododendron.

Fertilizați hortensia de două ori pe an cu un îngrășământ adecvat, astfel încât planta să poată absorbi toți nutrienții și oligoelementele necesare pentru o creștere puternică și o înflorire abundentă.

Udati regulat

Numele plantei Hydrangea înseamnă „slurpter de apă” și se referă la cantitatea mare de apă a hortensiei. Chiar și două zile de secetă pot însemna că hortensia se estompează sau nu înflorește. Prin urmare, udați întotdeauna arbustul când centimetrii superiori ai solului se simt uscați. Cu toate acestea, evitați apariția apei, la care hortensia este foarte sensibilă.

Tăiere greșită

Dacă tăiați hortensia prea mult toamna, florile pot fi victime ale acestei măsuri de întreținere. Multe soiuri de hortensii formează bazele florilor pentru primăvara următoare încă din toamnă, care sunt îndepărtate neintenționat în timpul tăierii de toamnă.

Prin urmare, ar trebui să spargeți cu atenție orice s-a estompat și, dacă este posibil, să nu tăiați hortensia toamna. Îndepărtați lemnul mort și ramurile deteriorate înainte ca plantele să primească protecția lor de iarnă.

Daune cauzate de îngheț în locuri dificile

Chiar dacă aproape toate soiurile de hortensii disponibile în comerț sunt rezistente condiționat, plantele au nevoie de o protecție adecvată pentru iarnă. Nu trebuie să îngrămădiți și să mulciți plantele tinere, ci și să protejați hortensia de îngheț și de vânturile înghețate cu o lână potrivită.

Sfaturi și trucuri

Deoarece hortensiile sunt foarte fidele solului, planificați plantarea cu atenție. Dacă hortensia se simte bine, cu greu are nevoie de întreținere și înflorește abundent cel târziu în al doilea an.