Hibernează planta de curcuma - așa rădăcina de șofran trece prin frig

Ciclul de viață al rădăcinii de șofran

Există diferite moduri de a crește singur curcuma:

  • ca plantă de apartament în grădina de iarnă sau la fereastră
  • ca plantă de ghiveci sezonieră pe terasă
  • plantat în patul de grădină

citește și

  • Iernarea cu succes a fructelor de goji
  • Iernăm cu succes agavei
  • Curcuma - fapte interesante despre frunzele acestei plante versatile

Când crește în aer liber, totuși, trebuie remarcat întotdeauna că este o plantă din latitudini tropicale care nu este rezistentă la îngheț. Pentru cultivarea în ghivece sau în patul de grădină, rizomii sunt conduși în interior în primăvară și plantați în cel mai devreme exterior. Dacă exemplarele în ghivece sunt achiziționate ca plante de interior în timpul lunilor de toamnă sau de iarnă, și acestea vor fi ajuns la sfârșitul ciclului lor sezonier la un moment dat. Florile și frunzele se ofilesc apoi planta se retrage în organul său peren sub forma unui rizom bulbos.

Hibernează corect curcuma

Rizomii de turmeric pot fi dezgropați în mod similar cu îngrijirea daliilor și iernat într-un loc uscat și întunecat la aproximativ 15 grade Celsius. Puteți, de asemenea, să iernati exemplare în oală în sol dacă este suficient de uscat. Tuberculii ar trebui să fie repostați în primăvară și uneori împărțiți cu această ocazie.

sfaturi

Pentru a activa noua creștere a rizomilor în primăvară, aceștia sunt mutați într-o cameră cu temperatura camerei de aproximativ 22 până la 24 de grade Celsius. Doar când este vizibilă o nouă lăstare, plantele trebuie udate mai mult și fertilizate puțin mai târziu.