Boli de arțar - Cum să le identificăm și să le tratăm

Crustă de arțar ridată - recunoașteți semnele și tratați-le

Una dintre cele mai frecvente boli ale copacilor de pe arțar este numită în mod adecvat după copac. Agenții patogeni ai Ahornrunzelschorf s-au specializat în gen. Datorită modelului inconfundabil de deteriorare, infecția este cunoscută și sub numele de boală a petelor de gudron. Cum să diagnosticați și să combateți atacul fungic:

 • Pete negre strălucitoare, cu margini galbene, ușor ridicate pe frunzele vii
 • Frunzele premature cad vara
 • Control: colectați toate frunzele toamna, ardeți-le sau aruncați-le în gunoiul menajer

citește și

 • Boli frecvente cu sicomor - Sfaturi pentru combaterea
 • Boli frecvente ale Ficus benjamina - cauze și simptome
 • Boli frecvente ale salciei cu tirbușon - sfaturi pentru combaterea

Dacă întrerupeți ciclul de dezvoltare a sporilor fungici prin îndepărtarea cu atenție a frunzelor, arțarul dvs. va fi scutit de boală în anul următor.

Identificarea și combaterea ciupercilor roșii - așa funcționează

Corpurile inconfundabile de fructe dezvăluie una dintre cele mai frecvente boli ale copacilor în toamnă și iarnă. Cu mult înainte de aceasta, agenții patogeni care au cauzat boala pustuloasă roșie au rădăcinat într-un arțar care a fost slăbit din cauza unei întrețineri incorecte. Cum să depistați sporii fungici:

 • Frunzele ofilite și lăstarii căzuți primăvara și vara
 • Decolorare neobișnuită a scoarței cu creșteri canceroase ulterioare
 • În sezonul rece al anului, apar corpuri fructifere mici, cu vârf de pin, roșu roșu

Agenții patogeni s-au dovedit până acum rezistenți la fungicidele cunoscute. În testele de teren, experții în boli ale copacilor au descoperit că tăierea din lemn sănătos îi privește pe sporii fungici de existența lor. Cel mai bun moment pentru măsurare este într-o zi ușoară și uscată, între începutul lunii septembrie și mijlocul lunii octombrie.

Ofertă verticală - recunoașteți simptomele și acționați corect

Pentru ciupercile din genul Verticillium, arțarul este cea mai importantă plantă gazdă. În cele din urmă, agenții patogeni pătrund pe căile prin sol, blochează alimentarea cu apă și substanțe nutritive, astfel încât arțarul afectat să fie condamnat. Deoarece boala este extrem de contagioasă, vă recomandăm să curățați zona imediat și apoi să înlocuiți solul. Puteți recunoaște ofilirea Verticillium după aceste simptome:

 • Ramurile răsar în mod normal primăvara și prezintă frunze ofilite din senin
 • Anterior, frunzele verzi deveneau verzi pal și limpede
 • Decolorările maro în formă de inel pot fi văzute în ramuri tăiate, mai groase

Aspectul parțial al simptomelor menționate este tipic pentru ofilirea Verticillium. Deși nu se văd semne într-o regiune a coroanei, alte zone se sting treptat. Pe baza acestei răspândiri în locuri, boala poate fi ușor diferențiată de deteriorarea înghețului, stresul secetei sau apariția apei.

sfaturi

Dacă sunteți îngrijorat de frunzele brune de pe arțar, de obicei nu este o boală. Dacă decolorarea maro începe la marginile frunzelor, arborele sau arbustul suferă de o problemă de localizare sau de o eroare de îngrijire. O locație bătută de vânt declanșează daunele la fel de des ca substratul prea umed sau prea uscat.