Procesați ciuperci de stridii - gătiți idei delicioase pentru dvs.

Pregătirea și curățarea

Imediat după cumpărături sau turul de colectare, este timpul să mergeți la bucătărie cu ciupercile proaspete. Puteți tăia cu ușurință pete rele, daune de melc sau vierme cu un cuțit de împrăștiere. Practic, nu ar trebui să spălați ciupercile înainte de a le pregăti, deoarece acestea ar absorbi multă apă. De aceea, periați-le numai cu ajutorul unui cuțit și periați-le înainte de utilizare. Dacă acest lucru nu este suficient, puteți folosi și un prosop de bucătărie. După curățare, tăiați ciupercile în felii fine.

citește și

  • Ciupercile de stridii proaspete au o durată scurtă de valabilitate
  • Curățați ciupercile de stridii uscate și nu le spălați
  • Păstrați ciupercile proaspete de stridii prin congelare

Pregătiți ciuperci de stridii

Deoarece ciupercile de stridii sunt otrăvitoare în starea lor brută - la fel ca majoritatea ciupercilor - ar trebui să le fierbeți sau să le prăjiți întotdeauna. Orice ouă de vulpe tenie care pot fi prezente sunt, de asemenea, ucise în mod fiabil de la o temperatură de aproximativ 70 ° C. Ciupercile de stridii tigaie sunt un clasic. Pur și simplu prăjiți ciupercile în unt și condimentați-le doar cu sare și piper după ce le-ați pregătit: De vreme ce săriți ciupercile prea curând, este mai bine să gustați mai întâi vasul finit. De asemenea, amestecate - de exemplu cu galbenele sau ciuperci - ciupercile cu stridii au un gust foarte copios împreună cu alte ingrediente, cum ar fi bacon și cuburi de ceapă. Este important ca bucățile să nu fie tăiate prea mari și să fie fierte bine în tigaie.

Sfaturi pentru prepararea ciupercilor de stridii

La prăjire, ciupercile de stridii degajă un sos foarte aromat, motiv pentru care sunt foarte ușor de degajat cu smântână dulce sau lapte. În plus, condimentat cu pastă de roșii și condimente mediteraneene sau pătrunjel proaspăt, obțineți o ciupercă delicioasă feliată într-un sos cremos. Acest lucru merge minunat cu găluște sau poate fi pur și simplu scufundat în pâine.

sfaturi

Puteți congela ciupercile de stridii curățate, dar și felul de mâncare proaspăt pregătit, și astfel să le păstrați. Ciupercile de stridii proaspete sunt, de asemenea, ideale pentru uscare, ceea ce se face cel mai bine într-un deshidratator sau, alternativ, în cuptor.