Tăierea iasomiei reale - când, cât de des și cum?

Iasomia reală este ușor de tăiat

Iasomia reală poate fi tăiată oricând. Acest lucru vă permite să păstrați planta ornamentală într-o formă bună și, dacă doriți, să o trageți în sus pe spalier ca plantă cățărătoare.

citește și

  • Cum să tăiați corect iasomia reală și falsă - tăierea în tutorial
  • Iasomia adevărată nu este rezistentă!
  • Este otravă adevărata iasomie?

Ar trebui să tăiați:

  • după pauza de iarnă
  • după înflorire
  • lăstari ofiliți
  • pentru întinerire

Tăierea după pauza de iarnă

Primăvara, când primești iasomia adevărată din pauza de iarnă, este timpul pentru prima tăiere.

Ar trebui să se facă înainte ca planta să încolțească. Tăiați ușor iasomia adevărată, astfel încât să nu îndepărtați mugurii ulteriori.

Plante stufoase prin tăiere înapoi după înflorire

Pentru ca adevărata iasomie să devină frumos stufoasă și să se ramifice puternic, tăiați-o după înflorire. Îndepărtați ramurile cu inflorescențele înflorite.

Întineri iasomia reală prin tăiere

Plantele mai vechi înfloresc adesea. Înfloresc doar la capetele exterioare ale ramurilor și nu mai arată la fel de decorative.

Cu o tăietură de întinerire, nu numai că readuceți planta în formă. Tunderea asigură, de asemenea, îndepărtarea ramurilor supraaglomerate și lăstarii tineri pot crește din nou.

Pentru întinerire, tăiați iasomia reală cu două treimi. După o tăietură atât de radicală, planta ornamentală are nevoie de ceva timp pentru a-și reveni. În acest timp va avea puține sau deloc flori. După faza de recuperare, înflorește cu atât mai viguros.

Nu uitați mănușile atunci când tăiați!

Iasomia reală este otrăvitoare. Chiar și contactul cu seva vegetală poate provoca reacții inflamatorii pe piele.

Prin urmare, trebuie să purtați întotdeauna mănuși atunci când tăiați sau efectuați alte lucrări de întreținere pentru a vă proteja mâinile.

sfaturi

Dacă iasomia dvs. reală nu înflorește, aceasta se întâmplă adesea deoarece planta ornamentală care nu este rezistentă a fost iernată prea caldă. Iasomia reală foarte rar nu dezvoltă flori dacă o tăiați prea radical primăvara.