Kalanchoe - o privire de ansamblu asupra celor mai frumoase specii

  • Kalanchoe blossfeldiana (Flaming Käthchen)
  • Kalanchoe miniata (clopotul Madagascarului)
  • Ureche de pisică (Kalanchoe tomentosa)
  • Ureche de elefant (Kalanchoe beharensis)
  • Kalanchoe daigremontiana (specii de frunze de reproducere)

pe care ne-am dori să intrăm aici mai puțin în detaliu.

citește și

  • De ce îngrijire are nevoie Kalanchoe Daigremontiana (planta Goethe)?
  • Există diferite tipuri de frunze de puiet?
  • Este Kalanchoe Daigremontiana otrăvitoare?

Flaming Käthchen (Kalanchoe blossfeldiana)

Numele acestui Kalanchoe, care înflorește în multe culori, îl onorează pe crescătorul german de plante Robert Blossfeld. Planta suculentă, care rareori depășește treizeci de centimetri, cu frunzele sale verde închis este probabil una dintre acele plante de apartament pe care le-a deținut fiecare iubitor de plante. Inițial întotdeauna roșu, paleta de culori a florilor variază acum de la alb la galben și portocaliu la tonuri roz și violet.

Kalanchoe miniata (clopotul Madagascarului)

Acești Kalanchoes, care ating o înălțime de statură între treizeci și optzeci de centimetri, se dezvoltă inițial în centrul Madagascarului. Inflorescența arată extrem de atractivă și de minunat de fragilă datorită clopotelor mici, agățați.

Ureche de pisică (Kalanchoe tomentosa)

Această specie, care provine din Madagascar și este adesea cultivată, are un obicei compact, stufos. Frunzele plantei, care pot crește până la 50 de centimetri, sunt alungite și înguste și acoperite pe ambele părți cu un puf ușor, catifelat. Marginea este doar ușor zimțată și are buline frumoase, de culoare bronz.

Ureche de elefant (Kalanchoe beharensis)

Acest Kalanchoe are frunze relativ mari, foarte cărnoase, al căror aspect amintește puternic de urechile de elefant. Partea superioară și inferioară au o structură din pâslă catifelată, marginile sunt ondulate. Acest Kalanchoe este unul dintre cele mai mari soiuri, poate avea o înălțime de până la doi metri și, din păcate, este o plantă otrăvitoare.

Kalanchoe daigremontiana (specii de frunze de reproducere)

Frunza de reproducere are întotdeauna descendenții cu ea, deoarece lăstarii cresc direct pe marginile frunzelor plantei mamă. De aici cad pe pământ, unde cresc direct. Conform standardelor științifice actuale, speciile de frunze reproducătoare sunt doar rude apropiate ale Kalanchoe, dar am dori să le enumerăm pe scurt aici. Familia de plante independente include aproximativ 30 de soiuri. Printre acestea se numără faimoasa plantă Goethe (Bryophyllum calycinum) și aceste soiuri:

Frunza de puiet (Bryophyllum pinnatum)

Frunzele verde deschis, triunghiulare ale frunzei de reproducere au o lungime de aproximativ zece centimetri și sunt dințate. Pe fiecare dinte se formează plante noi, chiar și cu o mică minge de rădăcină.

Frunze de puiet Regsames (Bryophyllum daigremontianum)

Această Kalanchoe crește ca un tufiș cu frunze înguste, cu pete maronii. Își poartă copilul doar pe vârful cel mai exterior al frunzei. În grădinile botanice, proliferarea acestei plante este uneori foarte enervantă, deoarece copiii ei prosperă în orice loc posibil.

sfaturi

Este o frunză de reproducere pe care Goethe a descris-o în poezia sa „Metamorfozarea plantelor”. Marele poet german s-a ocupat de botanică toată viața, se spune că Kalanchoe a fost una dintre plantele sale preferate.