Hibernează salvie - așa supraviețuiește sezonului rece

Protecția de iarnă începe cu recolta potrivită

În salvie de grădină există o strânsă corelație între recoltare și iernare. Pentru ca subarbustul veșnic verde să se maturizeze înainte de primul îngheț, nu mai trebuie efectuată recoltare de la mijlocul / sfârșitul lunii august. Ramurile ramificate de plante servesc drept protecție naturală împotriva înghețului și zăpezii.

citește și

  • Cum grădinile amaryllis iernează nedeteriorate?
  • De ce frunzele de salvie devin galbene?
  • Înțeleptul este otrăvitor?

Acesta este modul în care salvia iernă sănătos în pat

Doar în regiunile viticole ușoare din Germania se poate renunța la protecția pe timp de iarnă în aer liber. În toate celelalte locații, se recomandă următoarele precauții de la -10 grade:

  • Înainte de primul îngheț, acoperiți rădăcina cu frunze, paie sau ace
  • acoperiți lăstarii lemnoși cu lână sau iută

Este important să rețineți că capacele sunt permeabile la aer. În caz contrar, condensul se va aduna aici, provocând putregai și mucegai.

Așa salvie trece prin iarnă în găleată

În plantator, înghețul este mult mai bine plasat pentru a ataca balonul rădăcinii. Pentru a preveni înghețarea, luați următoarele măsuri de precauție:

  • Așezați o oală în fața peretelui sudic pe lemn sau poliuretan
  • Înfășurați borcanul gros cu folie cu bule
  • acoperi ramurile cu o glugă, ca într-un pat

Iernare sigură în casă - așa funcționează

Nu sunteți sigur dacă înțeleptul dvs. este un soi rezistent? Apoi, trecerea la cartierele de iarnă este luată în considerare. Alegeți o cameră luminoasă cu temperaturi reci de până la maxim 10 grade Celsius. Spațiile de locuit încălzite nu sunt adecvate, deoarece salvie nu poate face față discrepanței dintre temperaturile ridicate și o lipsă semnificativă de lumină.

Sfaturi și trucuri

O fertilizare accentuată de potasiu din iulie crește considerabil rezistența la îngheț a plantelor de salvie. Consoleta în special are un conținut natural de potasiu printre dejecțiile vegetale, îmbogățit în mod ideal cu cenușă de cărbune și făină de rocă. (14,95 € la Amazon *)

GTH