Păstrarea narciselor în oală - acesta este cel mai bun mod de a le crește

Toamna este timpul pentru plantarea bulbilor

Bulbi de narcise ar trebui să fie așezați în mod ideal în oala cu sol în septembrie. Sunt așezate adâncimea de 8-15 cm. Mai multe ceapă pot încăpea într-o oală, atât timp cât este suficient de mare.

citește și

  • Udarea narciselor - excepțiile dovedesc regula
  • Timpul de înflorire al narciselor - variază de la specie la specie
  • Ce îngrijire necesită narcisele în casă?

Dimensiunile minime, care nu trebuie tăiate, sunt de 25 cm în adâncimea vasului și 20 cm în lățime. Solul de ghiveci convențional este potrivit ca substrat pentru narcise. Mai presus de toate, este important ca pământul să fie liber, permeabil și bogat în substanțe nutritive.

Ce loc din apartament este potrivit?

Narcisele nu pot sta doar afară pe balcon sau terasă. De asemenea, este suportabil în apartament ...

  • nu prea cald
  • nu prea întunecat
  • ideal: 10-15 ° C (mai ales în timpul înfloririi)
  • de exemplu în hol, dormitor sau bucătărie

Apa da, dar nu exagera!

Narcisele au mare nevoie de apă, mai ales în timpul înfloririi. Prin urmare, acestea trebuie udate des și regulat în oală. Dar umezeala stagnantă nu trebuie să apară. Apa cu puțină var trebuie folosită pentru udare.

Nevoia de îngrășăminte

Înainte (cu 1 lună înainte) și după înflorire (spre sfârșitul lunii mai) narcisele sunt fertilizate în ghiveci. Îngrășămintele complete sub formă de îngrășăminte lichide, care sunt adăugate în apa de irigație sau sub formă de bețișoare sunt ideale pentru fertilizare.

Transpuneți narcisele

Când narcisele v-au înrădăcinat ghiveciul, este momentul să le repotați. Noul ghiveci ar trebui să fie cu cel puțin 4 cm mai mare. În același timp, vechiul sol este înlocuit cu un nou sol de ghiveci. Repotarea narciselor se face pentru a menține planta înflorită. În același timp, becurile pot fi separate și utilizate pentru propagare.

Sfaturi și trucuri

Atenție: animalele de companie trebuie să fie atenți. Narcisele sunt otrăvitoare și în special pisicile și câinii sunt expuse riscului. Prin urmare, aceste plante ar trebui să fie plasate la îndemâna acestor animale.