Begonii hibernante - așa trec prin sezonul rece

Iernarea begoniilor interioare este ușor de îngrijit

De regulă în timpul iernii: cu cât camera este mai caldă, cu atât ar trebui să fie mai ușoară. Dacă este prea puțină lumină, frunzele cad. Deoarece plantele begoniei emit mai mult CO 2 decât absorb prin fotosinteză. În încăperile calde, luminile plantelor previn pierderea frunzelor în timpul iernii.

citește și

  • Lac auriu - iarna în exterior sau în interior
  • Ce reguli trebuie respectate pentru îngrijirea corectă a begoniilor?
  • Palma pitică iernează: în interior și în exterior

Dar chiar și în încăperile răcoroase cu prea multă lumină, begoniile reacționează prin vărsarea frunzelor. Lumina crește temperatura de pe suprafața frunzei și activează fotosinteza. Cu toate acestea, deoarece mai puțini nutrienți sunt transportați din cauza temperaturii scăzute a camerei, planta reduce frunzele. Un covor izolant sau încălzit la rece în zona rădăcinii rezolvă problema.

Indiferent dacă camera este caldă sau rece: iernarea înseamnă o pauză vegetativă pentru begonii cu o nevoie semnificativ mai mică de apă și substanțe nutritive. Regula aici este: mai puțin este mai mult. Și turnați suficient cât să nu se usuce complet.

Begoniile în aer liber iernează în siguranță

Begoniile nu sunt rezistente. Prin urmare, dezgropați în timp util înainte ca termometrul să scadă sub 0 ° C. Scurtați frunzele existente la doi centimetri și lăsați-l să se odihnească în substrat uscat și slab de plante sau învelit în ziar. Locația optimă de iarnă pentru tuberculii begoniei este o zonă fără îngheț. Temperaturile în jurul valorii de 10 ° C sunt ideale.

Begoniile sunt recomandate atunci când iernează în camere și în aer liber.

  • Aerisiți încăperile în mod regulat
  • evita lumina directă a soarelui
  • nu fertiliza
  • umezi ceva

Păstrați uscat în timpul perioadei de odihnă de iarnă, altfel tuberculii vor putrezi! Dacă îndepărtați complet solul, trebuie să vă asigurați că tuberculii nu se usucă! Pentru că nu au frunze solzi de protecție. Așa că umeziți tuberculii ușor din când în când.

Există begonii rezistente?

Aceste două tipuri de begonii sunt considerate a fi relativ rezistente la iarnă.

  • Begonia grandis ssp evansiana
  • Begonia sinensis ssp evansiana

Dar totuși fii atent. Aceste begonii presupuse rezistente la îngheț necesită, de asemenea, o protecție suplimentară împotriva frigului, cum ar fi un strat de tufă.

Begoniile se îngrijesc după perioada de iarnă

Primii pași de îngrijire a begoniei de la sfârșitul lunii februarie până la începutul lunii martie: Puneți becul begoniei deschis în substrat și apă. Mutați begoniile înapoi într-un loc mai cald și mai ușor din casă.

Când germinează primul verde cu frunze, puteți începe din nou fertilizarea.

Dar numai după ce sfinții de gheață au pus begoniile înapoi în aer liber.

Begoniile înfloresc abundent și mai ales în locuri umbroase unde aproape nu există plante. Prin urmare, merită salvate peste iarnă.

Sfaturi și trucuri

Dacă doriți să economisiți spațiu la iernarea plantelor de begonie sau dacă știți că udați prea mult, ar trebui să scoateți tuberculii din sol. Asigurați-vă că nu vă iernati begoniile în aer liber prea calde. În caz contrar, răsar prea devreme și devin excitați.