Îngrijirea hibrizilor Sarracenia - așa prosperă planta ulciorului

Cum se toarnă hibridul Sarracenia?

Metoda de digare este recomandată în oală sau găleată. Apa pentru irigații este turnată numai în coaster. Când coasterul s-a uscat, se toarnă apă nouă.

citește și

  • Floarea arătătoare a plantei ulciorului (Sarracenia)
  • Îngrijirea corectă a Sarracenia
  • Îngrijirea potrivită pentru înțeleptul ananas

Planta de ulcior nu tolerează apa calcaroasă. Se toarnă numai cu apă de ploaie sau se folosește apă distilată.

Pentru a crește umiditatea, puteți pulveriza Sarracenia cu apă moale mai des.

Are plantă ulcior nevoie de îngrășământ?

Ca toate plantele carnivore, nu ar trebui să fertilizați plantele ulcioare. Se aprovizionează cu substratul, care oricum conține de obicei prea mulți nutrienți.

Sarracenia trebuie repotată?

De îndată ce ghiveciul a devenit prea mic, ar trebui să replantați planta. Cel mai bun moment pentru asta este primăvara. Alegeți un borcan care este doar puțin mai mare decât cel vechi. Umpleți-l cu substrat proaspăt.

La repotare, puteți împărți imediat planta pentru a o propaga. Tăiați rizomii cu un cuțit, astfel încât să rămână suficiente rădăcini pe bucăți.

Ce boli pot apărea?

Mucegaiul gri este mai frecvent într-o locație nefavorabilă. El este un semn că planta

  • prea intuneric
  • prea cald
  • prea rece
  • dacă umiditatea este prea mare

stă. Toate părțile infectate trebuie tăiate. Planta ar trebui, de asemenea, să fie replantată. Mutați hibridul Sarracenia într-o locație mai convenabilă.

Cum iernează planta ulciorului?

Tipurile de plante rezistente nu au nevoie de protecție specială pentru iarnă. Atunci când aveți grijă într-o cadă sau ca plantă de casă, este necesară o depozitare specială pentru iarnă.

Plantele de casă sunt mutate într-o locație foarte strălucitoare, dar de numai 2 până la 10 grade în timpul iernii. Acestea pot fi turnate doar foarte cumpătat. Cu toate acestea, substratul nu trebuie să se usuce complet.

sfaturi

Plantele ulcioare cu florile lor atrăgătoare și frunzele în formă de tuburi pot fi păstrate în aer liber, în ghivece sau ca plante de interior. Soiurile rezistente la iarnă sunt potrivite pentru exterior.