Îngrijirea eucaliptului azura - udare, fertilizare, tăiere și multe altele

la apă

Deși eucaliptul azura preferă locațiile însorite și calde, are o necesitate foarte mică de apă. Ar trebui să udați substratul în mod regulat, dar dacă nu reușiți să-l udați, arborele de foioase nu vă va învinui. Arată diferit dacă literalmente îneci copacul. Inundarea dăunează eucaliptului azur. În cel mai rău caz, puietul moare. Prin urmare, așteptați până când substratul s-a uscat înainte de următoarea udare. De asemenea, se recomandă scurgerea pe găleată. Dacă plantați eucaliptul azura direct în pământ, ar trebui să vă asigurați că substratul este bine drenat.

citește și

  • Propagati un eucalipt azura
  • Tăierea potrivită pentru eucalipt azura
  • Eucaliptul azura este otrăvitor?

Fertiliza

Fertilizați eucaliptul azur la fiecare două săptămâni, din primăvară până toamna, cu un îngrășământ cu eliberare lentă. Iarna ar trebui să-i faci o pauză.

A tăia

Spre deosebire de eucaliptul comun (Eucalyptus Globulus), eucaliptul azura crește destul de încet. Chiar și așa, tăierea regulată este necesară pentru a păstra arborele frumos. Ar trebui să îndepărtați ramurile care cresc transversal, precum și frunzele maro și uscate.

Iernarea

Eucaliptul azura are următoarele cerințe pentru iernare:

  • Un loc răcoros, cu o temperatură de aproximativ 13 ° C
  • Reducerea alimentării cu apă
  • Cu toate acestea, substratul a fost întotdeauna umed
  • Fără îngrășământ

Repot

Dacă rădăcinile sunt deja la suprafață, este timpul să repopulați eucaliptul azura. Alegeți următoarea găleată mai mare pe care o umpleți cu sol de compost. Cel mai bine este să vă repotați eucaliptul azura o dată pe an. Procesul poate fi chiar necesar de două ori pe an în primii ani.

Iarna eucalipt Hardy 'Azura®' 12,7 EUR Cumpără din Baldur Winter Hardy eucalipt & passiflora Hardy iarna la pretul special de 19.42 EUR Cumpăra de la Baldur