Acoperiș verde pentru garaj - cost și tipuri

Acoperișuri verzi extinse versus intensive

În principiu, se face distincția între două tipuri diferite de acoperișuri verzi. Pentru acoperișuri verzi extinse, se folosesc straturi cu o grosime de 6 până la 20 cm, în timp ce pentru ecologizarea intensivă a acoperișului se aplică straturi de până la 40 cm pe acoperiș. Acest lucru are două consecințe: Pe de o parte, cu acoperișuri verzi intensive, pot fi plantate plante semnificativ mai mari (chiar și copaci mici), ale căror rădăcini se extind mai adânc și necesită astfel mai mult sol, pe de altă parte, acest lucru - și dimensiunea plantelor - creează o greutate semnificativ mai mare și până la 1000 sau mai multe kilograme pe metru pătrat.

Deoarece un acoperiș de garaj nu este de obicei conceput pentru o astfel de greutate, ar trebui să preferați o variantă extinsă a acoperișului de ecologizare al garajului dvs. Acestea sunt, de asemenea, semnificativ mai ieftine.

citește și

  • Acoperiș verde pentru carport: cost și tipuri
  • Faceți singur un acoperiș verde pentru garaj
  • Acoperișurile verzi în sine generează costuri

Ce costă un acoperiș verde pentru un garaj?

Puteți găsi mai multe pachete complete pe Internet care conțin tot materialul de care aveți nevoie pentru acoperișul dvs. verde și, astfel, face mai ușor să vă construiți propriul. Prețurile pentru aceste seturi complete variază de la 40 la 69 € pe metru pătrat. Puteți citi prețurile exacte ale diferiților furnizori în acest articol din jurnalul casei despre ecologizarea acoperișului carporturilor. În tabelul următor presupunem un preț mediu de 50 € pe metru pătrat și folosim această medie pentru a calcula costurile pentru ecologizarea acoperișului garajelor de diferite dimensiuni. Pentru calculul suprafeței în metri pătrați, aceasta a fost rotunjită, deoarece nu puteți cumpăra jumătate de metru pătrat în comerțul cu amănuntul online, ci doar cele complete.

Tipul garajuluiDimensiuni (L x L)Suprafata in mpCosturile acoperișului verde
Mic garaj unic2,85 x 5,50 m16 mpîn jur de 800 €
Garaj unic mai mare2,85 x 6 m18 mpîn jur de 900 €
Garaj dublu5.72mx 6m35 mpîn jur de 1750 €
mic garaj prelungitor2,85 x 2,50 m8 mpîn jur de 400 €

sfaturi

Puteți citi în acest articol cum vă puteți ecologiza singur acoperișul garajului pas cu pas.