Narcisele ofilite - Ce se întâmplă după ce înfloresc?

Perioada de înflorire a narciselor

Narcisele înfloresc în momente diferite, în funcție de specie. Majoritatea tipurilor de narcise înfloresc între martie și aprilie. Dar există și exemplare care înfloresc încă din februarie sau care nu au florile până la începutul lunii mai.

citește și

  • De ce narcisele nu sunt întotdeauna perene
  • Atenție proprietarii de pisici: Narcisele sunt otrăvitoare pentru pisici
  • Sunt narcisele rezistente sau dependente de iernare?

Tăiat după înflorire - în modul corect!

După ce florile s-au ofilit, acestea trebuie tăiate. Acest lucru împiedică dezvoltarea semințelor. Desigur, acest lucru nu este o necesitate. Cu toate acestea, formarea semințelor costă o narcisă o cantitate enormă de energie. Ceapa ar avea nevoie de energie pentru a încolți din nou cu ușurință anul viitor.

Nu tăiați frunzele prea devreme

Dar nu prea zelos! Frunzele nu trebuie tăiate în același timp. Ele pot fi îndepărtate numai atunci când sunt maro și uscate. Înainte de aceasta, ceapa din subsol obține nutrienți din frunze. Dacă tăiați frunzele prea devreme, trebuie să vă așteptați ca narcisa să moară. De obicei, frunzele vor fi murit până la mijlocul lunii iunie și le puteți îndepărta.

Dacă vă deranjează frunzele căzute ale narciselor, le puteți lega împreună. Acest lucru este recomandat în special pentru narcisele care stau în grupuri mari pe un gazon sau într-un pat și oferă accente triste.

Fertilizați ușor după înflorire

Pentru a continua să recomandați după înflorire este un îngrășământ ușor. Mai ales narcisele din ghivece trebuie să fie furnizate cu un îngrășământ complet adecvat, de exemplu sub formă lichidă. Narcisele de pe câmp sunt, de asemenea, fericite să fie fertilizate după înflorire. Rația de nutrienți aduce beneficii cepei.

Transplantați și răspândiți după înflorire

O altă măsură care poate fi luată după înflorire, dar care nu este obligatorie, este transplantarea sau transplantarea. Narcisele din ghiveci ar trebui repopulate în fiecare an. Narcisele din pat pot sta în același loc mulți ani. Dacă doriți să îl implementați, îl puteți folosi la momentul potrivit pentru a crește.

Așa se înmulțesc narcisele după înflorire:

  • cel mai bine să dezgropați la fiecare 3-4 ani
  • tăiați în prealabil
  • Împărțiți becurile
  • Plantați ceapa separat
  • Așezați ceapa la o adâncime de 10 până la 15 cm
  • Se toarnă bine și mulci, dacă este necesar

Așteptați semințele după înflorire

Nu orice grădinar este deranjat de narcise decolorate. Unii așteaptă cu nerăbdare semințele pentru a multiplica narcisele și, dacă este necesar, pentru a reproduce noi soiuri. Dacă nu tăiați tulpina florii, veți primi semințele după aproximativ 3 săptămâni.

Sfaturi și trucuri

Narcisele vor înflori mai mult dacă sunt lăsate într-un loc răcoros. Temperaturile cuprinse între 10 și 15 ° C sunt ideale pentru o perioadă lungă de înflorire.