Menținerea arțarului japonez - udare, fertilizare, tăiere etc.

Cât de des trebuie să udați arțarul japonez?

Deoarece arțarul japonez este una dintre rădăcinile puțin adânci și, de asemenea, preferă întotdeauna umezeala ușoară, udarea regulată este esențială, în special în lunile de vară fierbinți și uscate. Asigurați-vă, totuși, că nu se formează exces de apă, deoarece arborele este extrem de sensibil la aceasta. Cel mai bine este să udați dimineața devreme sau seara, astfel încât frunzele să nu fie umezite.

citește și

  • Arțar japonez amenințat de boli precum ofilirea verticiliei
  • Arțar japonez - locație, plante, propagare
  • Arțarul japonez - tăierea este întotdeauna un risc

Trebuie să fertilizați arțarul japonez?

O singură fertilizare la începutul sezonului de creștere este suficientă, de preferință cu compost copt (compostul de foioase este ideal) sau un îngrășământ de depozit.

Când și cum puteți tăia arțarul japonez?

Arborele de foioase din Orientul Îndepărtat nu trebuie tăiat dacă este posibil, deoarece este foarte sensibil la el și, în cel mai rău caz, poate chiar să moară. Ramurile sau lăstarii uscați și bolnavi sunt cel mai bine îndepărtați primăvara sau vara, măsurile de tăiere toamna sau iarna ar trebui evitate.

Care sunt instrucțiunile speciale de îngrijire pentru un arțar japonez cultivat într-o găleată?

Arțarii cu cupe au absolut nevoie de un drenaj foarte bun pentru a preveni apariția apei. De asemenea, este mai bine să udați întotdeauna atunci când suprafața substratului s-a uscat deja și nu există apă în coaster - coasterul trebuie întotdeauna golit după udare.

Cât de des ar trebui să repotați un arțar japonez în găleată?

Plantați tânărul arțar japonez într-o cadă cât mai mare și lată, astfel încât arborele să fie repoplat numai după aproximativ patru până la cinci ani.

Ce boli și dăunători sunt frecvenți în arțarul japonez?

Arțarul japonez este deosebit de amenințat de ofilirea Verticillium, o boală fungică întotdeauna mortală. În caz contrar, făinarea apare adesea dacă udarea este incorectă - mai ales dacă frunzele sunt udate vara.

Frunzele arțarului japonez sunt maro, ce ar trebui făcut?

Frunzele brune sunt, de obicei, o indicație a udării necorespunzătoare cu prea multă sau prea puțină apă. Cu toate acestea, ofilirea Verticillium poate fi, de asemenea, în spatele ei.

Se poate evita ofilirea verticiliei pe arțarul japonez?

Acordați atenție unei locații adecvate, precum și unei îngrijiri adecvate, în special în ceea ce privește udarea. În plus, arțarul japonez nu ar trebui să fie plantat niciodată într-un loc în care a apărut deja ofilirea Verticillium - sporii fungici sunt foarte încăpățânați în sol, astfel încât nici înlocuirea lor nu este eficientă.

Este rezistent arțarul japonez?

Multe specii și soiuri de arțar japonez sunt destul de rezistente și pot fi iernate cu câteva măsuri de protecție. Acordați atenție descrierilor de pe eticheta soiului respectiv.

sfaturi

Copacii afectați de ofilirea Verticillium pot fi uneori salvați prin tăierea generoasă a tuturor lăstarilor și ramurilor afectate.